Gradonačelnik uručio paketiće đacima - prvacima u okviru akcije GSP-a (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić uručili su danas paketiće đacima-prvacima u okviru manifestacije „Sa GSP-om od prvog razreda”. Cilj ove tradicionalne manifestacije je kontinuirana edukacija i animiranje najmlađih putnika sa porukom - GSP je vaš prevoznik i što neposrednija, interaktivna komunikacija sa korisnikom usluga

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić uručili su danas paketiće đacima-prvacima u okviru manifestacije „Sa GSP-om od prvog razreda”, koje to preduzeće tradicionalno organzuje 1. septembra na Trgu republike.

–Danas imamo priliku da podelimo simbolične poklone đacima prvacima i da im ukažemo na bezbednost u saobraćaju, kako da se ponašaju u javnom prevozu, a sve u cilju njihove zaštite – ukazao je garadonačelnik.

On je podsetio da je da je grad Beograd i resorni sektretarijat obezbedio prilaz oko 21 škole u Beogradu postavkom horizontalne, vertikalne i svetlosne signalizacije, dok se ista signalizacija trenutno posatvlja još oko desetak škola.

–Plan je da do kraja godine oko 50 škola u potpunosti bude pokriveno ovim stepenom zaštite, kako bi bezbednost dece bila na najvišem mogućem nivou – najavio je Mali.

On je dodao da se od danas – u saobraćajnim špicevima na ulicama prestonice nalazi više od 1.250 vozila javnog gradskog prevoza. Tako da kada deca budu išla ili vraćala se iz škole neće biti smanjenja vozila, ukazao je Mali, i podsetio da u rezervi ima oko 50 autobusa, i da za sada nema nikakvih problema.

Gradonačelnik se zahvalio građanima koji su ozbiljno shvatili apel grada u vezi teške situacije u gradskom prevozu, čime je broj prodatih karata za karatko vreme povećan za 20 odsto.

– S obzirom na to da je samo 30 odsto građana plaćalo gradski prevoz to i dalje nije dovoljno. U predhodnom periodu su kroz edukativnu kampanju pokušali da objasnimo građanima da je kupovina karata za njihovo dobro. Takođe je neophodno da pooštrimo kontrole, ali i da svi shvatimo da karte koje plaćamo ne idu nikome u džep, već da obezbede autobuse ukojima se voze naše deca. Kupovinom karata obezbeđujemo da naš sistem radi na pravi način – ukazao je gradonaelnik i podsetio da se danas oko 500 kontrolora nalazi u vozilima GSP-a.

–Ako tako nastavimo mislim da ćemo uspeti da u narednih nekoliko meseci konsolidujemo stanje u javnom gradskom prevozu i, ono što smo obećali ne povećavamo cene karata– zaključio je Mali.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i v.d. direktora GSP „Beograd” Željko Milković.

Tom prilikom predstavnici ovog preduzeća i mali promoteri svojim sugrađanima - đacima prvacima poklanjali su sveske, nalepnice, rasporede časova, lopte i kreativne igračke. Najmlađi GSP-ovci, predškolci, prvaci i učenici nižih razreda osnovnih škola, bili su domaćini svojim vršnjacima u kreativnoj dečjoj predstavi, a promoteri GSP-a prikazali sugrađanima izložbu povodom 120 godina električnog tramvaja u Beogradu i stari „Lejland“. Cilj ove tradicionalne manifestacije je kontinuirana edukacija i animiranje najmlađih putnika sa porukom - GSP je vaš prevoznik i što neposrednija, interaktivna komunikacija sa korisnikom usluga.

Gradsko saobraćajno preduzeće razvija interaktivan odnos sa korisnicima usluga, edukuje i animira najmlađe i insistira na poštovanju najstarijih putnika, kako bi u praksi pokazalo svoje opredeljenje društveno -odgovorne kompanije. Takođe, najveći gradski prevoznik podseća na kontinuitet u realizaciji obaveza JKP GSP „Beograd“ kao servisa mobilnosti Beograđana već više od 120 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA