MAJKA OPTUŽUJE LEKARE U TIRŠOVOJ: Opekli su mi sina u bolnici! (FOTO)

Aleksa Špirović je primljen u Univerzitetsku dečju kliniku zbog gušenja i sekreta. Prema rečima njegove majke, tokom boravka na klinici dečak je dobio opekotine drugog stepena na vratu, zbog kojih će porodica tužiti lekare u Tiršovoj

  • 13

Aleksa Špirović, trinaestomesečni dečak, primljen je u subotu u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj zbog gušenja i sekreta. Međutim, prema rečima njegove majke Jelene, tokom boravka na klinici dečak je dobio opekotine drugog stepena na vratu!

Ovaj slučaj, o kome je Telegraf juče prvi pisao, uznemirio je srpsku javnost.

Kako objašnjava Jelena Špirović, u subotu uveče, Aleksa je kolima Hitne pomoći prebačen u Tiršovu zbog gušenja usled problema sa sekretom.

- Dok je bio na intenzivnoj nezi, Aleksa je dobio temperaturu i pao je u fras - započinje majka i nastavlja:

- Tu noć proveo je na intenzivnoj nezi, a u nedelju ujutru kada sam došla da ga vidim, temperatura je spala. Prebačen je na odeljenje neurologije.

Budući da je još mali, lekari nisu uspeli da mu pronađu venu kako bi ga priključili na infuziju, zbog čega su mu stavilu braunilu s leve strane vrata, pišu Večernje novosti.

- Iako mu je sekret i dalje bio povećan, osećao se bolje i nije imao napad. Dat mu je antibiotik i uveče je sestra došla da ga uključi na terapiju. Braunila je bila zalepljena flasterom, pa su Aleksu odveli na intervenciju kako bi je promenili - priča Jelena.

Mališan je na intervenciji ostao duže nego što je uobičajeno.

- Sestra je iz sobe izašla vidno uznemirena. Rekla je da je moj sin imao napad. Ostala sam u šoku, kako se to odjednom dogodilo - pita se Aleksina majka.

Dežurna doktorka je Jeleni objasnila da je Aleksa i dalje rovit od prethodne noći. Dala mu je „dijazepam“, ali Aleksa je počeo da vrišti, što je Jelenu dodatno uplašilo.

- Kako su mi kazali, Aleksi je pukla vena i on je ponovo otišao na intervenciju.Braunilu su mu stavili na ručicu. Kad sam legla uveče pored njega, primetila sam crvenilo s druge strane vrata, na kojoj nije bila braunila. Nisam paničila, jer je Aleksina koža inače osetljiva. Ipak, u ponedeljak je koža počela da mu se ljušti i pojavili su se plikovi, a u utorak i gnoj - prepričava Jelena.

Lekari su joj rekli da to nije ništa strašno i da je moguće da je koža odreagovala zbog flastera.

- To nije moguće, jer je braunila bila na levoj strani zalepljena! Plastični hirurg koji ga je pregledao rekao je samo da mu namažemo gentamicin i pustimo da mu koža diše. Ipak, nisam bila mirna, njegova rana sve je više ličila na opekotinu. Danas sam dobila potvrdu od drugog hirurga da sam u pravu i da Aleksa zaista ima opekotine drugog stepena - kategorična je Jelena.

DIREKTOR RADOJIČIĆ: ČEKA SE KONZILIJUM

Direktor bolnice u „Tiršovoj“, Zoran Radojičić, nije želeo da komentariše ovaj incident. Najavio je da će tokom dana konzilijum dati zvanično saopštenje o kakvoj je reakciji reč kod trinaestomesečnog Alekse Špirovića.

GUŠIO SE PRI ROĐENjU

Aleksa je, inače, dete s ozbiljnim neurološkim oštećenjima.

- Došlo je do komplikacija tokom porođaja, koji je trajao 18 sati. Aleksa se gušio u stomaku, a lekari su kasno odreagovali. Znali su da je reč o krupnoj i zdravoj bebi, zbog čega je trebalo da odem na carski rez. Aleksa je po rođenju reanimiran i davali su mu samo četiri odsto šansi da preživi. Njegov život je uništen, ali na tome neće ostati. Tužićemo lekare zbog nemara - priča Jelena Špirović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mamiii

    5. septembar 2014 | 12:59

    Meni lično ovo liči (a lekar sam) na neku jaku alergijsku manifestaciju (verovatno kontakt kože i flastera). Istina da jako ružno izgleda ali to je nešto što se nažalost može dogoditi. Dete je malo i nije bilo u stanju reći da odeca nelagodu u predelu flastera ili nekog drugog izvora alergije. Zaista ne znam čime bi zdravstveni radnik mogao opeći bolesno dete a radim taj posao. Mada razumem i roditelje.

  • Kiza

    5. septembar 2014 | 13:02

    Tuga stvarno ali ne bacajte kamenje na kliniku u kojoj rade vrhunski strucnjaci u najuzasnijim uslovima na svetu i koji se toliko trude da pomognu

  • Bg-Serb

    5. septembar 2014 | 13:07

    Isti problem je bio sa mojim sinom pre 4 god.,danas mu je rodjendan.Nikakvih problema u trudnoci,beba malo veca,majka sitnije gradje.Pametni doktori ni da cuju za carski rez.Beba na porodjaju ne dise,reanimacija,prvi udisaj posle 10 min samostalno posle 20 minuta.Posle 3 sata of rodjenja konvulzije.Ocena 2/3 !!!Pa kontrole eeg na svakih 6 meseci.Hvala Bogu danas je sve u redu jedino sto ce morati kod logopeda zbog nekih slova.Cuvajte svoju decu jer niko drugi nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA