OGLASILA SE TIRŠOVA: Nismo odgovorni za opekotine na dečaku, a i proći će brzo?!

Lekari ove dečje ustanove ističu da je opekotina kod Alekse, nastala zbog dezinfekcionih sredstava, praktično zarasla, da će se crvenilo takođe povući, kao i da povređeni deo tela zahteva adekvantu negu toplom vodom, sapunom i mastima

  • 20

Aleksa Špirović, trinaestomesečni dečak, koji je primljen je u subotu u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj zbog gušenja i sekreta, po rečima njegove majke, zadobio je opekotine drugog stepena usled nemara medicinskog osoblja.

Majka povređenog dečaka je izjavila da će zbog ovakvog tretmana najmlađih pacijenata, porodica tužiti lekare u Tiršovoj. Nakon optužbi, usledio je i odgovor lekara ove bolnice koji demantuju sve optužbe.

Lekari Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj koji su odgovorni za slučaj Alekse Špirovića, oglasili su se saopštenjem u kojem navode da nisu odgovorni za pogoršanje dečakovog stanja, kao i da će novonastale povrede ubrzo proći.

- Dete je primljeno na Univerzitetsku dečju kliniku kao hitan slučaj 03.09.2014, zbog teškog neurološkog stanja koje je rezultat osnovne bolesti. Kod ovakvih stanja neophodno je uspostavljanje dobre venske linije, radi davanja odgovarajuće terapije. Pre nego što se ubode vena koža se mora dezinfikovati kako ne bi došlo do uvođenja infekcije, što bi dodatno zakomplikovalo ionako teško stanje. Za dezinfekciju kože koriste se razna sredstva, sva ispitana i dozvoljena od Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Izuzetno retko, a u zavisnosti od osetljivosti kože i uzrasta deteta, može doći do reakcije slične opekotini koja se naziva cauzoma. Ovo se, nažalost, desilo i kod malog Alekse. Na sreću, ove promene su uvek plitke i ne ostavljaju nikakve posledice na rast i razvoj deteta, niti ožiljke - piše u saopštenju za medije koji potpisuju Dr Ivan Rakić, specijalista dečje hirurgije i Prof dr Zoran Radojičić.

Lekari ove dečje ustanove ističu da je ova promena kod Alekse praktično zarasla, da će crvenilo koje još postoji tokom vremena nestati, kao i da povređeni deo tela zahteva adekvantu negu toplom vodom, sapunom, Gentamicin i Pantenol mastima.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laz

    5. septembar 2014 | 18:22

    Ovo je sramota kako bi se obmanula javnost. Dete je imalo braunilu da leve strane a ne sa desne !!!!!! Sto nisu objasnili to sto su cistili pogresnu stranu vrata !!!! Nasi lekari nemaju ni trunke saosecjnosti da priznaju gresku nego pokusavaju da lazima skini odgovornost sa sebe! Tuziti sve od direktora do sestre koja je napravila propust !

  • X

    5. septembar 2014 | 22:23

    Spasili su detetu zivot a to niko ne komentarise.Srbija voli crnu hroniku najvise na svetu

  • Prof.Biologije

    5. septembar 2014 | 15:43

    Naši lekari sebe ne smatraju krivim, za sve su krivi pacijenti, koje oni neće ili ne znaju da leče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA