BEOGRADSKA TRKA: Ona je bila najbrža na štiklama!

- Osnovni uslov je bio da visina štikle mora biti minimum osam santimetara. Svako ko je probao da hoda na tim štiklama, zna koliko je teško - zaključila je glavna i odgovorna urednica "Cosmopolitana" Nasja Veljković

  • 19

Na tradicionalnoj manifestaciji "Trka na štiklama" koju sedmi put organizuje magazin "Cosmopoliten" učestvovalo je više od 50 devojaka, a najbrža je bila Zorica Gligorić iz Šapca koja je osvojila šoping vaučer u iznosu od 500 evra.

Prema rečima glavne urednice magazina Nasje Veljković, koji već deceniju osnažuje mlade devojke, za trku koja je privukla veliku pažnju Beograđana, prijavilo se više od 300 pripadnica lepšeg pola, međutim nisu sve ispunjavale uslove.

- Osnovni uslov je bio da visina štikle mora biti minimum osam santimetara. Svako ko je probao da hoda na tim štiklama, zna koliko je teško, zamislite tek sprint na "osmicama" Pored toga, devojke ne bi trebalo da budu atletičarke, da se bave nekim sportom tog tipa, i na kraju će trčati oko 50 devojaka - rekla je Veljković Tanjugu uoči trke.

Posle pet kvalifikacionih krugova, najbolje su trčale finale. Ipak, do finala nije bilo lako doći. Bilo je onih koje su padale i odustajale, ali i onih koje su trku počele pre ostalih devojaka. Najbrža dvadesetosmogodišnja Šapčanka bila je i najnestrpljivija jer je dva puta krenula pre ostalih devojaka zbog čega je prvo kvalifikaciona, a onda i finalna trka ponovljena.

- Rekreativno se bavim atletikom. Ceo život treniram, bez toga ne mogu, teretana, trčanje...ali nisam probala da trčim na štiklama - rekla je ona.

Drugoplasirana Katarina Karanović osvojila je šoping vaučer od 200, a trećeplasirana Anja Kirilo od 100 evra. Nagradu za najbolji stajling i šoping vaučer od 300 evra dobila je Dragana Inja koja je trčala sa ćerkom. Na prigovor publike, jedna učesnica je diskvalifikovana jer je imala štikle šire od dva santimetra, što je bio jedan od uslova.

- Trka na štiklama simbolično pokazuje snagu i moć žena, a to je i poruka magazina Cosmopoliten koji veliča snagu i moć žena i daje im podršku - zaključila je glavna i odgovorna urednica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hahaha

    12. septembar 2014 | 22:53

    ne smeju da se bave atletikom, a pobednica izjavila da se bavi istom... smehotresno...

  • Maja

    12. septembar 2014 | 23:20

    Smesno, ova devojka se bavi ateltikom i ima medalje s prvenstva države, naravno da ce da pobedi, kad ostale devojke koje treniraju nisu dosle, jer postuju pravila!!!!

  • Sladja

    12. septembar 2014 | 22:48

    Uslov da ne budu sportistkinje,atleticarke i sl.a pobednica se bavi atletikom,kontradiktorno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA