Šverceri pre kazne mogu da kupe kartu od 2.000 dinara

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović najavio je da će se na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biće iznešen predlog izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju

  • 8

Pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici naći će se predlog izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju, najavio je direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Ova mera, kako je Mitrović naveo, ukoliko bude usvojena, počeće da se primenjuje od petka.

Kupovinom ove karte, čija cena je 2.000 dinara, putnik stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata, osim u posebnom prevozu minibus vozilima. Podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga. Komunalni policajac će takvom putniku izdati prekršajni nalog.

- Novčanom kaznom od 6.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje na zahtev ovlašćenog lica odbija da pokaže svoju voznu ispravu ili se vozi bez važeće ili ispravne karte. Onome ko bude platio kaznu u roku od osam dana, iznos će biti smanjen na 3.000 dinara -  precizirao je Mitrović.

Mitrović je istakao da građani moraju da shvate da prevoz treba da se plaća i dodao da će u suprotnom biti kažnjavani, te da će taj sistem efikasno funkcionisati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    17. septembar 2014 | 17:55

    NEK SE SKUPSTINA BAVI DRUGIM PROBLEMA KAO STO SU ZDRAVSTVO,PROSVETA...POPLAVE,MITO , MA NISTA NE FONKCIONISE.NEK IZGLASAJU DA ONAJ KO JE POTPISAO UGOVOR SA AP. I PLATI...

  • Nemirkov

    17. septembar 2014 | 18:15

    Sramota Odakle mi taj novac? Radim naravno ali nema paraaaaa

  • MM

    17. septembar 2014 | 17:35

    U minibus ne moze ni da udjes ako ne platis. Ja se samo njima i vozim. Njih bas briga ako nemas busplus, kod njih platis 150din na ulazu, ako ne platis nema ulaska. Jednom mi se desilo da je i u njega usla kontrola i zaista ne kapiram kako bi neko uspeo da se svercuje tu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA