RADNICI I POSETIOCI ZOO VRTA U SUZAMA: Bez Vuka više ništa neće biti isto! (FOTO)

Nakon smrti Vukosava Vuka Bojovića životinjsko carstvo na Malom Kalemegdanu sa setom posećuju mnogi sugrađani. Neki od njih su podelili sa nama neke pojedinosti o Vuku, ističući kakav je bio čovek, a kakav kolega

  • 0

Vest da je preminuo dugogodišnji direktor Beo Zoo vrta, Vuk Bojović nije potresla samo njegovu porodicu i bliske prijatelje, već i one koji su dugi niz godina posećivali ovu životinjsku oazu.

Posetioci zoološkog vrta iz svih krajeva Srbije i zaposleni imali su veliko poštovanje i naklonost prema Vuku Bojoviću zbog svog truda koji je uložio da se od rugla koji je nekada podsećao na zatvor za životinje dođe do Zoo vrta svetskog glasa.

Bojović je bio veliki ljubitelj životinja o kojima se brinuo čak 28 godina koliko je proveo kao rukovodilac glavne životinjske oaze u Beogradu. Po rečima jedne naše sugrađanke, bio je veoma dobar i drag, kako prema svim saradnicima, tako i prema posetiocima.

- Dolazim ovde skoro svakoga dana već trideset godina jer živim u blizini. Lično sam poznavala Vuka, sećam se da je bio mnogo draga i dobra osoba. Veoma je vodio računa o životinjama i svojim radnicima. Ovo je jako tužan dan za sve nas. Zoo vrt više nikada neće biti isti - objašnjava kroz suze naša sugrađanka, Stana Ivanović.

Naša sugrađanka nas je podsetila da se u istoriji zoološkog vrta niko nije pokazao tako uspešan rukovodilac kao Bojović.

- Vuk je bio jedinstven. Ako pogledate istoriju ovog životinjskog carstva, shvatićete da je on najviše doprineo i da je njegova ljubav prema životinjama učinila ovo mesto boljim. Plašim se za životinje jer mislim da posle njega  niko neće biti dovoljno dobar - dodaje naša sagovornica.

Vuk Bojović je tokom svoje karijere dugo bio na čelu Beo zoo vrta, pa je samim tim imao priliku da rukovodi mnogim ljudima, radnici vrta rekli su nam samo reči hvale za velikog Vuka.

- Ovde radim preko deset godina i za svo to vreme nikada nisam imao ni jedan problemm na poslu. Vuk se mnogo zalagao za sve nas i uvek je imao strpljenja i vremena da nas sasluša ukoliko bi naas nešto mučilo. Jako smo tužni zbog njegovog odlaska - kaže jedan od radnika.

Podsećamo da je za vreme rada Vuka Bojovića, zoo vrt postao omiljeno mesto mnogih Beograđana, kao i da je brojao više od 2 hiljade životinja.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA