Beograd najjeftiniji grad u Evropi za turiste

Sprski glavni grad je najjeftiniji među posmatranim metropolama, prenose danas nemački mediji analizu ADAC, navodeći da se poredilo, između ostalog, koliko košta dnevna karta u javnom prevozu ili ulaznica u zoološkivrt, a pri tom su analizirane i cene piva, kapućina ili porcije pomfrita.Osim toga, napravljeno je poređenje cena tableta protiv glavobolje, paste za zube, flastera za rane.....

  • 7

Oslo je najskuplji, a Beograd najjeftiniji grad za turiste, pokazalo je jedna anketa nemačkog auto-moto saveza ADAC, sprovedena u 20 evropskih gradova, prema kojoj bi prosečan turista za potrebe hrane, ulaznica i sličnih turističkih "sitnica" u Oslu trebalo da plati 153 evra, a u Beogradu 41 evro.

Sprski glavni grad je time najjeftiniji među posmatranim metropolama, prenose danas nemački mediji analizu ADAC, navodeći da se poredilo, između ostalog, koliko košta dnevna karta u javnom prevozu ili ulaznica u zoološki vrt, a pri tom su analizirane i cene piva, kapućina ili porcije pomfrita.Osim toga, napravljeno je poređenje cena tableta protiv glavobolje, paste za zube, flastera za rane.....

Posebno skupe u evropskim gradovima su turističke ponude.Tako ulaznica za londonski zoološki vrt košta 29 evra, ulaznica u jedan švajcarski muzej u Lucernu 25 evra, dok je u Oslu, poseta glavnoj turističkoj atrakciji, tvrđavi Akershus, besplatna.

Kada je reč o nemačkim gradovima - turistička potrošačka korpa je tu 104 evra za prestonicu Berlin i 98 za, na primer, glavni grad ekonomski moćne Bavarske, Minhen.

Kada je reč o najskupljim gradovima, posle Osla dolaze Pariz, London, Kopenhagen i Madrid, dok su na drugoj strani, pored najjeftinijeg Beograda, kao posebno povoljni za turiste označeni Zagreb, Ljubljana, Prag i Budimpešta.

Za ovu anketu, sprovedenu u maju ove godine, anketari su u 20 evropskih gradova kupili 20 tačno definisanih proizvoda, koji su, prema ADAC, tipični za jednog turistu prosečne zarade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    26. septembar 2014 | 13:28

    Hajmo onda svi da napustimo Srbiju, pa da nam bude jeftino kad svratimo.

  • Panco

    26. septembar 2014 | 14:14

    Pa normalno kada je ovde misaona imenica 200 eura za nas.Zato stranci kada dodju u bgd i ponesu 1000 evra oni su za te pare bogovi i mogu da biraju sta ce da rade.Dok vecina za 1000 evra ima bato da radi 4 do 5 meseci.Toliko.

  • Joka

    26. septembar 2014 | 13:34

    Pa naravno kad imamo najmanja primanja u Evropi...zalosno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA