Most Zemun-Borča nosiće ime velikog srpskog naučnika!

Most preko Dunava koji spaja Borču i Zemun trebalo bi da nosi ima Mihajla Pupina, smatra većina Beograđana koji su se javili na poziv Grada Beograda i Studija B da daju ime novom mostu

  • 16

Za mesec dana stotine gledalaca pisalo je na elektronsku adresu Studija B, koja je bila namenski otvorena za ovu akciju.

Predlozi su se uglavnom odnosili na znamenite ličnosti Srbije kao što su patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Stefan Nemanja, Novak Đoković ili čak i filmski junak Valter.

Više od polovine potencijalnih kumova mosta predložilo je Mihajla Pupina, pre svega zbog velikih naučnih dostignuća, dobrotvornog rada i prepoznatljivosti u svetu, ali i činjenice da je bio rodom iz Banata, na kojem će biti jedna strana mosta.

Na osnovu većine predloga, gradskoj Komisiji za imenovanje trgova i ulica zvanično će biti upućena inicijativa da novi most, koji povezuje naselja Zemun i Borču, ponese ime Mihajla Pupina, saopštio je Studio B.

(Telegraf.rs/ 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lokalni

    1. oktobar 2014 | 12:38

    Most Zemun Borca nosice ime "Most Zemun Borca"

  • Muskarac

    1. oktobar 2014 | 15:06

    Bilo bi lepo da neka velika stvar poput ovog mosta nosi ime jedne od velikih zena Srbije i na taj nacin se oda pocast zenama. Nema veze sa feminizmom ali stvarno bi mogao da se zove most: Desanke Maksimovic, Milunka Savic, Milena Pvlovic Barili, knjeginja Milica Hrebeljanovic ili neka druga. Znam da cu pokupiti brdo minusa od ugrozenih muskaraca ali zaista mogli bi da pocnemo da se dicimo i drugom polovinom nase populacije.

  • Gradjanin

    1. oktobar 2014 | 13:26

    Ako most na adi nije Teslin most onda ni ovo nebi trebao da bude Pupinov... Jer narod je hteo da se Most na adi zove Teslin most tj most NIKOLE TESLE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA