Otvoren prvi dečji eko-park na Adi Ciganliji (FOTO)

Dečji eko-park, napravljen uglavnom od prirodnih materijala, zajednički je projekat kompanije "Neoplanta", JP "Ada Ciganlija" i potrošača koji su kupovinom "pipi" i "gudi" promo-pakovanja mesnih prerađevina pomogli izgradnju parka

  • 1

Prvi ekološki park u Srbiji otvoren je danas na Adi Ciganliji. Dečji eko-park je zajednički projekat kompanije "Neoplanta" i JP "Ada Ciganlija", ali i potrošača koji su kupovinom "pipi" i "gudi" promo-pakovanja mesnih prerađevina pomogli izgradnju parka.

- Nama je izuzetno drago što smo pored svih sportskih sadržaja koji postoje na Adi Ciganliji, dobili i jedan eko-zabavni park za decu predškolskog i školskog uzrasta, gde će moći da se edukuju, razvijaju svoje motoričke sposobnosti, ali i ekološku svest - izjavila je PR JP "Ada Ciganlija" Maja Pavlović.

Marketing menadžer kompanije "Neoplanta" Zora Kovačević pozdravila je prisutne i zahvalila se potrošačima koji su kupovinom proizvoda pomogli izgradnju parka:

- Imali smo više ciljeva kada smo osmišljavali ovaj projekat, neki od njih odnose se na razvijanje motoričkih sposobnosti dece, podsticanje emocionalnog razvoja, ali i razvoja ekološke svesti. Projekat je finansiran od kupovine "pipi" i "gudi" proizvoda tokom perioda od aprila do juna ove godine, i želimo da se zahvalimo potrošačima koji su učestvovali u izgradnji parka.

Program je vodio glumac Srđan Ivanović, koji je posetiocima poželeo dobrodošlicu i naglasio značaj koji će Ada Ciganlija i eko-parkovi imati u "ekološkim godinama koje dolaze".

Okupljene mališane zabavljao je klovn Paja, a imali su priliku i da pogledaju premijerno edukativno-interaktivnu predstavu o reciklaži, "Ekoslav u akciji", u realizaciji udruženja građana za pozorište, televiziju i film "Epizodista".

Izgradnja eko-parka započeta je u septembru ove godine. Sprave u parku napravljene uglavnom od prirodnih materijala kao što su drvo, kamen, šljunak i malč, sada su spremne za najmlađe posetioce Ade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa Ilic

    14. decembar 2014 | 15:08

    Parkic je prelep i deca u njemu zaista uzivaju. Ipak imam jednu zamerku. U parkicu su postavljeni neki limovi koji bi verovatno trebalo da igraju ulogu krivih ogledala. Ti limovi su vrlo opasni za malu decu a starija ih koriste samo da bi udarala po njima sto proizvodi uzasnu buku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA