PROTEST STUDENATA: Kampovaćemo dok nam ne ispune zahteve! (FOTO)

Studenti okupljeni oko organizacije Studentski front, koji protestuju danas ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručili su da će tu ostati i večeras i kampovati ako im se ne ispune uslovi

  • 8

Studenti okupljeni oko organizacije Studentski front, koji protestuju danas ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručili su da će tu ostati i večeras i kampovati ako im se ne ispune uslovi.

Predstavnici Studentskog fronta ušli su u ministarstvo, gde će ih primiti savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov.

Sekretar tog fronta Marko Šović rekao je da studenti traže da se vrati šest ispitnih rokova, da se apsolventska godina finansira iz budžeta kao što je do sada, da se odustane od smanjenja kvota za master studije i da ne bude ograničenja za završetak studija.

- Naš dugoročni zahtev je da se transformiše obrazovni sistem pod parolom "Obrazovanje dostupno svima" jer ono danas, na žalost, to nije -  rekao je Šović Tanjugu.

On je naglasio da studenti čekaju da im se neko iz ministarstva obrati, jer će u suprotnom radikalizovati protest i doneti šatore i kampovati ispred ministarstva.

- Ministar nije pokazao nameru da nas primi i sasluša, već hoće samo da razgovara sa SKONUS-om -  poručio je on i dodao da studentski front nije zadovoljan dogovorom između ministra i SKONUS-a.

Na protest ispred Ministarsta prosvete došli su studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta, a očekuju da im se pridruže i studenti sa Ekonomskog, Učiteljskog i drugih fakulteta.

Studenti uzvikuju "Lopovi, lopovi" i "Ne damo pare" i nose transparente "Znanje nije roba", "Besplatno".

Za sada nije obustavljen saobraćaj u Nemanjinoj i on se odvija normalno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    21. oktobar 2014 | 16:29

    Puna podrska!!!

  • AJDEEEE

    21. oktobar 2014 | 15:55

    Samo napred!!!!!

  • sima

    21. oktobar 2014 | 17:14

    Ako sada popuste,uvek će popustiti,lično mislim da prva godina apsolventskog staža treba da ide na budžet a sve ostalo rešavati učenjem a ne štrajkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA