ZABRINUTI RODITELJI: Vrtić sa decom je pun bubarusa!

Zabrinuti roditelji su u vrtiću "Duško Radović" na Vidikovcu prijavili bubaruse, međutim, Iz vrtića poručuju da inspekcija nije pronašla bube

  • 3

- Kod nas je 17. oktobra bila Republička sanitarna inspekcija i utvrdila je da nema buba. Vanredna deretizacija je obavljena 1. septembra, a redovna se radi na svaka tri meseca. 14. oktobra smo uputili mejl da zakažemo ponovo dezinsekciju - kaže Mira Sučević, sekretar ustanove "Duško Radović".

U gradskoj upravi kažu da je na zahtev Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu hitno naloženo da firma koja je zadužena za dezinsekciju danas izađe na teren u vrtić "Duško Radović", jer je nedopustivo da se ovakve stvari događaju.

Takođe, pre 10 dana je kompanija koja je zadužena za dezinsekciju obaveštena da treba da izađe na teren, ali to nije uradila.

Zbog toga je zakazan hitan sastanak u ponedeljak sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu.

Sa druge strane, zabrinuti roditelji smatraju da je dodatni problem to što ovaj vrtić ima sopstvenu kuhinju u kojoj se svakodnevno sprema hrana za decu.

- Zaposlenima sam problem prijavio još prošle nedelje kada sam primetio nekoliko buba između radijatora i klupice na kojoj sede deca dok ih presvlačimo. Na 15 centimetara od ovog roja nalaze se dečje jaknice. Vaspitačice su rekle da znaju za bube - kaže roditelj deteta koje ide u to obdanište, a koji želi da ostane anoniman iz straha da će mu sve ovo doneti nove probleme.

(Telegraf.rs / 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tara

    23. oktobar 2014 | 16:38

    Aloo to nisu rusi to su svabe

  • jelena

    23. oktobar 2014 | 16:52

    I moje dete ide u vrtic na Vozdovcu koji je isto pun bubarusa...a koliko cujem nije samo njen vrtic nego i u ostalim vrticima na opstini Vozdovac...Vaspitacije kazu znaju...ali nikako da se istrebe...ulaze u decije posteljine,garderobu itd

  • Ivana

    23. oktobar 2014 | 17:41

    Ko ih ima neka proba Intox prasak,odlican je,ja sam ih imala u stanu,a sad su proslost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA