INCIDENT NA FILOZOFSKOM: Profesor fotografisao studente koji protestuju!

- Prišao nam je, držeći u rukama veliki fotoaparat. Išao je od jednog do drugog studenta i fotografisao. Jedan student je stavio ruku na blic, na šta je profesor burno odreagovao i počeo da viče "prestanite da me pipate" - kažu studenti na Filozofskom fakultetu

  • 11

Vasilije Gvozdenović, profesor Filozofskog fakulteta koji je već 15 dana u blokadi, danas je na neprijatan način iznenadio studente kada se oko 13 sati pojavio sa fotoaparatom u rukama i redom počeo da ih fotografiše.

Problem se dogodio, kažu studenti, kada se uprava fakulteta spremala da održi sednicu nastavničkog veća.

- Uprava je htela da održi sednicu baš u amfiteatru, pa nas je optužila da zbog naše blokade fakulteta i barikada koje smo postavili ne može da dođe do amfiteatra. Te "barikade" su u stvari jedan transparent i stolice ispred stepeništa na kojima sede studenti. Pored toga postoji slobodan prolaz da se dođe do amfiteatra, kao i liftovi koje je uprava kasnije sama isključila - pričaju studenti.

Kako piše "Blic", uprava je pozvala privatno obezbeđenje videvši da studenti neće da pomere "barikade", odnosno transparent i stolice. Osim manjih koškanja, ozbiljnijeg incidenta nije bilo dok se, kažu studenti, nije pojavio profesor Gvozdenović.

- Prišao nam je, držeći u rukama veliki fotoaparat. Išao je od jednog do drugog studenta i fotografisao. Jedan student je stavio ruku na blic, na šta je profesor burno odreagovao i počeo da viče "prestanite da me pipate". Niko ga nije ni dodirnuo, a on je ubrzo otišao - kažu na Filozofskom fakultetu.

Podsetimo, studenti drže fakultet u blokadi otkako je Uprava donela odluku da sa 48 bodova mogu na budžet u narednu godinu studija, ali da preostalih 12 bodova koje prenesu moraju da plate. Jedan bod košta 2.000 dinara.

Studenti se bune i što na četvrtoj godini, koja zbog nastavničkih predmeta nosi 72 boda, fakultet dozvoljava studentima da prijave maksimum 70 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek

    23. oktobar 2014 | 20:39

    Zasto ih ne izbace sa fakulteta zbog nediscipline? Mesec dana je proslo, niko ne posecuje predavanja, vezbe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA