ZABORAVILA DA UGASI SVEĆU: Majka optužena za smrt troje dece u požaru! (FOTO)

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Živane Stanković (27) kojoj su 26. septembra, u požaru u baraci na Novom Beogradu, stradala tri deteta, a sud joj je produžio pritvor

  • 4

Tužilaštvo je podnelo optužni predlog protiv Živane Stanković kojoj su 26. septembra, u požaru u baraci na Novom Beogradu, stradala tri deteta, a sud joj je produžio pritvor.

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Živane Stanković (27) kojoj su 26. septembra, u požaru u baraci na Novom Beogradu, stradala tri deteta, a sud joj je produžio pritvor.

Stankovićeva se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti učinjeno iz nehata, rekao je tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Palović.

Za to delo predviđena je kazna zatvora do osam godina, a optužnim predlogom tužilaštva predložena je kazna od dve godine zatvora, precizirao je tužilac.

Stankovićeva, koja je imala petoro dece, godinama unazad prosila je po ulicama i lokalima u centru grada, noseći bebu u rukama. Često je bila i agresivna. Tri deteta su joj stradala u toku noći u baraci u kojoj su živeli, jer Stankovićeva zaboravila da ugasi sveću koja je ostala da gori na stolu.

Deca, stara pet, sedam i devet godina, izgorela su spavajući na krevetu, dok je majka uspela da spasi jednu bebu, koju je preuzeo Centar za socijalni rad. Izgorela baraka nalazila se iza naselja "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, veličine do 20 kvadratnih metara, bila je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Reč o delu iza naselja "Dr Ivan Ribar" u pravcu reke Galovica, uzvodno uz Savu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavija-centar

    28. oktobar 2014 | 20:41

    Maltretirala je ovu jadnu decu, žene, devojke, stare ljude po centru tzv prosjačenjem. Neretko je i u prevozu udarala žene koje joj kažu da se skloni, da ih ne vuče za ruku. Strašno je što niko nije reagovao na vreme.

  • Ana

    28. oktobar 2014 | 11:14

    Ona nije prosila. Prosjacenje je kada prosjak sedi, stoji i ispred njega je kutija...Ona je maltretirala gradjane, vukla za ruke, cimala...maltretirala je i jadnu decu, iskakala sa njima ispred kola na raskrsnici..Odavno joj je trebalo uzeti decu, zastititi ih, a nju, najagresivniju prosjakinju uhapsiti.

  • Auuuu

    28. oktobar 2014 | 10:52

    I treba!!!! Nije mi zao uopste... treba vise godina da provede u zatvoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA