NI CECA NI JECA! Šokiraće vas koja je pevačica uzor beogradskim klinkama

Pitali smo srednjoškolke da li su zadovoljne svojim izgledom i velika većina njih tvrde da jesu, ali su nas šokirali rezultati ko im je uzor. Naime, u samom vrhu beogradskim srednjoškolkama nisu ni Jelena Karleuša, ni Ceca Ražnatović, kako se očekivali, već neko sasvim treći...

  • 29

Telegraf je sproveo anonimnu anketu o tome da li su učenice sredjih škola zadovoljne svojim izgledom. 50 učenica nekoliko beogradskih škola uzrasta od 15 do 18 godina imale su zadatak da odgovore na pitanja koja se odnose na njihov doživljaj sopstvenog izgleda i da navedu jednu domaću javnu ličnost za koju smatraju da dobro izgleda.

Pitali smo srednjoškolke da li su zadovoljne svojim izgledom i velika većina anketiranih učenica (njih 34) tvrdi da jeste. Kažu da se u svojoj koži osećaju dobro i da "nemaju cilj da izgledaju kao plastične lutke".

Deset anketiranih učenica kaže da nije baš uvek zadovoljno svojim izgledom i da osećaj zadovoljstva uglavnom zavisi od više faktora kao što su raspoloženje ili ciklus, dok je jako mali broj učenica (svega šest) dao negativan odgovor na ovo pitanje.

Na pitanje da li bi nešto promenile na sebi i šta (ukoliko je odgovor potvrdan), učenice su odgovarale raznoliko. Skoro polovina anketiranih učenica  odgovorila je da ne bi ništa promenila na sebi.

Odgovori tinejdžerki koje su se izjasnile da bi promenile nešto u vezi sa svojim izgledom uglavnom su se odnosili na regulisanje telesne težine. Većina anketiranih devojčica odgovorila je da bi volela da smrša nekoliko kilograma, međutim, nije zanemarljiv broj ni onih koji smatraju da je neophodno da se malo ugoje.

Pored kilaže, beogradske srednjoškolke bi volele da promene kožu i tako konačno reše probleme s aknama. Na trećem mestu, sasvim neočekivano, nalazi se - kosa. Plastična hirurgija i veštački izgled nisu na ceni kod učenica srednjih škola, tako da roditelji i nastavnici mogu da odahnu.

Učenice su odgovarale na pitanje koja javna ličnost im je uzor ili ideal kada je fizički izgled u pitanju.

Odgovori su bili sasvim iznenađujući - javna ličnost koja najbolje izgleda, po mišljenju većine anketiranih beogradskih srednjoškolki, jeste pevačica Milica Todorović. Pobednicu drugog serijala Zvezda granda najviše devojčica je navelo kao ideal kada je fizički izgled u pitanju.

Pored Milice Todorović, na listi osoba koje po mišljenju tinejdžerki imaju i lepo lice i lepo telo našle su se i pevačice Marina Visković i Ana Kokić koje su takođe mnogo puta navođene kao uzor. Neočekivano, Svetlanu Ražnatović i Jelenu Karleušu navele su tek dve devojčice.

Na listi su se našle i glumica Mirka Vasiljević, pevačica Mia Borisavljević i Lena Kovačević, džez-muzičarka i kompozitorka.

- Očekivano je da su mladim devojkama uzori pevačice, uzori su uvek popularni. Takmičenje za pažnjom odlazi u neukus i dekadenciju, pogotovo kada je oblačenje u pitanju kod mladih devojaka  - izjavila je psiholog Radmila Grujičić i dodala da joj je s jedne strane drago zbog rezultata ankete, pogotovo što su devojčice iskazale otklon prema plastičnoj hirurgiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    5. novembar 2014 | 20:49

    Milica je lepa, prirodna i jako simpaticna. Bolje ona da je uzor nego Karleusa I Ceca.

  • Mila

    5. novembar 2014 | 21:09

    Pa, Jelena i Ceca su vise matore da budu uzor klinkama.

  • Mi-6

    5. novembar 2014 | 20:58

    Pametna deca,bravo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA