Mali: Automobilski gigant stiže u Obrenovac!

Ministar prosvete Srđan Verbić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavili su danas dolazak jedne velike automobilske kompanije u Obrenovac i mogućnost saradnje te kompanije sa obrenovačkom Tehničkom školom

  • 0

Tokom posete završetka radova na rekonstrukciji škole koja je oštećena tokom majskih poplava, gradonačelnik Siniša Mali je poručio da Vlada Srbije, grad Beograd i opština Obrenovac poslednjih nekoliko meseci rade na projektu da "jedna velika automobilska kompanja" dođe u Obrenovac.

- To je radosna vest za Obrenovčane. Nadam se da ću do kraja sledeće nedelje moći da ih obradujem sa potvrdom dolaska velike automobilske kompanije koja će značiti nova radna mesta i budućnost za tu opštinu - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, dolazak te kompanije trebalo bi da bude koristan i za učenike Tehničke škole u Obrenovcu, koji bi trebalo u toj fabrici da pohađaju praktičnu nastavu.

- To je značajna promena i prava reforma u smislu obrazovanja i zapošljavanja jer će đaci imati priliku da uče i spremaju se za posao u fabrici - objasnio je Mali.

Verbić je istakao da mu je drago što se radi na obnovi škole i što vidi veliko interesovanje medija, ocenivši da su stručne škole važne u društvenonm i ekonomskom smislu.

- Srednje stručne škole zahtevaju ne samo obnovu već i reformu, i cilj nam je da imamo što više zanatsko-korporativnih modela obrazovanja gde će industrija da uđe što pre, praksom koja će školi zamenjivati časove - rekao je Verbić.

Prema njegovim rečima, taj model nije moguće primeniti na svim stručninm školama u zemlji, ali je moguće na retkim i vrednim izuzecima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA