ŠVERCERU PAZI, KONTROLA ĆE DA TE SPAZI: Za pet dana "palo" 1.283 švercera u prevozu

Svi oni građani koji nisu iskoristili zakonsku mogućnost da odmah plate polovinu kazne nalaze se u redovnom postupku pred Prekršajnim sudom u Beogradu

  • 16

Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić izjavio je da su komunalni policajci samo za prvih pet dana u novembru izdali 1.283 prekršajna naloga zbog korišćenja javnog prevoza bez karte. Od toga 241 prekršilac je iskoristio mogućnost da plati kaznu u roku od osam dana i umesto 6.000 dinara, da plati polovinu sume.

Prema njegovim rečima, tokom oktobra, Komunalna policija grada Beograda izdala je 7.436 prekršajnih naloga za korišćenje javnog prevoza bez karte i svi oni građani koji nisu iskoristili zakonsku mogućnost da odmah plate polovinu kazne nalaze se u redovnom postupku pred Prekršajnim sudom u Beogradu.

- Pozivam građane da uredno plaćaju karte kako bi izbegli dodatno kažnjavanje, jer će Komunalna policija biti sve prisutnija u vozilima gradskog prevoza. U toku je i postupak izmene Zakona o Komunalnoj policiji na osnovu koga će Beograd imati skoro 1.600 komunalnih policajaca, umesto sadašnjih 300, i tada ćemo, kao što postoji u Londonu, formirati u okviru Komunalne policije posebno odeljenje koje će se baviti kontrolom u javnom prevozu. Posle izmene ovog zakona, u gradu će biti formirano nekoliko područnih organizacionih jedinica Komunalne policije, tako da će ona biti prisutnija u svim delovima grada - rekao je Nikola Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prag

    6. novembar 2014 | 13:55

    Vec dobra 2 meseca se vozim bez karte nisam ni video kontrolu.

  • savica

    6. novembar 2014 | 14:03

    Jucerasnja slika u autobusu : komunalna policija nadgleda rad kontrolora a vozac pusi za vreme voznje.. Zar i to nije za reakciju komunalne policije? ili su oni sad kolege pa se ne diraju.

  • Deks

    6. novembar 2014 | 14:02

    Mi nismo sverceri mi smo sirotinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA