JELENA TINSKA: Vuk Bojović se prevrće u grobu!

Na ulazu u "Vrt dobre nade" u Beogradu održan protest i postpisivanje peticije kako bi se životinje koje je uprava zoo-vrta poklonila ugroženim u poplavama u Obrenovcu vratile

  • 7

Na samom ulazu u "Vrt dobre nade" u Beogradu, juče je održan protest i postpisivanje peticije kako bi se životinje koje je uprava zoo-vrta u saradnji s Gradom Beogradom i opštinom Obrenovac poklonila ugroženim u poplavama vratile.

Među onima koji su tražili da se od klanja spase 60 ovaca i koza, 100 kokošaka i jedno tele, bila je i balerina i spisateljica Jelena Tinska.

- Vuk Bojović se prevrće u grobu. Pre svega jer bi on kao direktor ovog Zoološkog vrta u ovoj prilici izašao da sasluša ljude. On je bio vuk i nikada ne bi sedeo sakriven unutra - rekla je ona prozivajući novo rukovodstvo.

Iz Udruženja za zaštitu životinja Prihvatilište Draževac, Zoja Jovanović, kaže da je reč o nedomaćinskom raspolaganju životinjama koje pripadaju svim beograđanima.

- Ne damo da se sa životinjama raspolaže na način na koji to trenutno rade zoo-vrt i gradska uprava. Negde mora da se podvuče crte - rekao je on, pa nastavio:

- To nisu životinje za klanje. S njima su se igrala deca i one su prijatelji ljudima. Mi ne možemo da poverujemo u toi što oni tvrde da su životinje pokloni zbog podizanja stočnog fonda, jaja i mleka.

Inače, v. d. direktora ovog zoološkog vrta Gvozden Radenković, naglasio je da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da su nadležne institucije učestvovale u donošenju i sprovođenju ove odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    10. novembar 2014 | 11:51

    Sramota ! Bolje da su poklonili slona ima vise mesa.zaista uzasno ako su zivotinje poslali na klanje!!!

  • Bojan

    10. novembar 2014 | 12:34

    Svi na miting 15

  • Mile Kitic

    10. novembar 2014 | 11:50

    Gvozdene Bog ti gvozdje na glavu prosu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA