Izvršitelji dolaze kod 80.000 Beograđana pre Nove godine!

Prinudna naplata odnosi se na domaćinstva koja nisu platila deset, jedanaest i dvanaest mesečnih računa Infostana. Svima će biti dato još osam dana da plate dug, a tretman će biti isti za one koji duguju 300 dinara i one koji duguju 40.000 dinara

  • 8

Umesto Deda Mraza, skoro 100.000 Beograđana u decembru posetiće sudski izvršitelj!

JKP "Infostan" je dužnicima dao petomesečni rok da se prijave i izmire svoja dugovanja na rate, uz mirovanje kamate i otpis dela dugovanja. Međutim, taj rok je istekao 31. oktobra, te se sada pokreće postupak naplate svih neizmirenih dugovanja. Inače,  ugovore o reprogramu potpisalo je 18. 343 neredovnih platiša, objavila je "Politika". 

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za komunalne delatnosti i funkcionisanje javnih preduzeća, Borko Milosavljević, rekao je da se očekuje da na ovaj način "Infostan" uspe da namiri sumu od 2.839.890.995 dinara koja mu se duguje. Ovakvo postupanje ovaj program čini najuspešnijim do sada. Prikupljeni novac biće prosleđen preduzećima u sistemu objedinjene naplate.

Mada je građanima data opcija da se rastosiljaju nagomilanih dugova, više od 80.000 domaćinstava je rešilo da se ogluši o ovu ponudu i pokuša da izbegne plaćanje. S toga, "Infostan" je prinuđen da protiv njih krajem decembra pokrene postupak prinudne naplate, a za to će biti zaduženi izvršitelji.

Šef službe marketinga i odnosa s javnošću "Infostana", Milica Paunović, istakla je da se prinudna naplata odnosi na domaćinstva koja nisu izmirila obaveze deset, jedanaest i dvanaest meseci. Pre podnošenja predloza za izvršenje, korisnik će dobiti opomenu pred tuženje, čime će mu biti omogućeno da plati zaostali dug u roku od osam dana, pre pokretanja prinudne naplate. Ukoliko to ne učini, preduzeće "Infostan" će pokrenuti postupak prinudne naplate kod izvršitelja - rekla je Paunovićeva i dodala da izvršitelj zatim donosi zaključak o izvršenju koji korisnku daje novi rok od osam dana da plati obaveze.

Prilikom pokretanja prinudne naplate na svaki neplaćen račun plaćaće će se i predujam izvršiteljima, a posle će taj novac biti naplaćen od dužnika. Takođe, visina iznosa neplaćenog računa neće biti parametar naplate, te će građani sa računom od 300 biti gonjeni isto kao i dužnici sa računom od 40.000 i više.

( Telegraf.rs/E. C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA