EKSPLOZIVNO: Novinar Telegrafa zapalio ruke i nije se opekao! Evo u čemu je trik (FOTO) (VIDEO)

Osmo izdanje Festivala nauke donosi nam mnogo toga novog, a njegovu popularnost i ove godine opravdaće mnoge radionice i eksperimenti u kojima ćete moći lično da učestvujete. Kada budete videli kako izgleda igrati se sa vatrom i eksplozijom, zasigurno ćete posetiti ovu manifestaciju

  • 1

U susret osmom Festivalu nauke, koji počinje 4. i traje do 7. decembra prenosimo vam "eksplozivne" detalje onoga što vas čeka na ovoj manifestaciji.

Milan Popović, dugogodišnji koordinator Festivala nauke, na "generalnoj probi" izveo je deo svog veoma popularnog i vizuelno atraktivnog šoua "Eksplodirajuća otkrića" koji je na programu u SKC-u sva četiri dana festivala.

Milan će, još jednom prilikom, dokazati da eksplozije mogu da budu izazvane plamenom ali čak i najmanjim dodirom ili posredstvom samo nekoliko kapi vode. Pored toga što će pokazati kako može da se napravi sopstveni eksploziv od sasvim običnih stvari on će objasniti i da eksplozivi ne moraju da budu isključivo pretnja.

Pogledajte video:

Podsećamo da će osmo izdanje Festivala nauke biti održano na tri lokacije - bivša RK Kluz (Zepter Expo Centar), Studentski kulturni centar i Galerija Narodne banke Srbije biće mesta na kojima će 550 naučnika iz 49 institucija i gosti iz inostranstva približiti svim zainteresovanima nauku na zabavan i interaktivan način.

Dnevne festivalske karte po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanje manifestacije, karte će se prodavati i na svim lokacijama Festivala. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u RK Kluz, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije. Deca do 5 godina strarosti, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Radno vreme Festivala nauke u četvrtak i petak je od 10 do 18, kada su i dani rezervisani za školske posete, dok je u subotu i nedelju od 11 do 20 časova.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA