POSLE NEKOLIKO MESECI: Odblokiran Filozofski fakultet!

Studenti Filozofskog fakulteta kažu da će nastaviti blokadu ukoliko u roku od 24 časa ne dobiju pisanu garanciju dekana o ispunjenju zahteva o besplatnom prijavljivanju do 72 boda za sve studente na budžetu, to jest one koji su ostvarili 48 bodova

  • 1

Na večerašnjem Zboru studenti Filozofskog fakulteta odlučili su da deblokiraju fakultet, saznaje RTS. Poručuju, međutim, da će ukoliko u roku od 24 časa ne dobiju pisanu garanciju dekana o ispunjenju zahteva, blokada biti nastavljena.

Studenti Filozofskog fakulteta kažu da će nastaviti blokadu ukoliko u roku od 24 časa ne dobiju pisanu garanciju dekana o ispunjenju zahteva o besplatnom prijavljivanju do 72 boda za sve studente na budžetu, to jest one koji su ostvarili 48 bodova.

U Upravi fakulteta kažu da se čeka izveštaj prosvetne inspekcije, a ministar prosvete Srđan Verbić se nada da će studenti koji blokiraju zgradu i Uprava Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu iz sadašnje situacije izaći kao razumni ljudi.

- U ovom trenutku je najvažnije da se nastavi dijalog i da se što pre napravi plan nadoknade časova. Dekan i Uprava fakulteta su se usaglasili i dogovorili da izađu u susret studentima i ispune njihove zahteve, tako da će nastava biti nastavljena sutra ujutru. Očekujemo da studenti sutra dobiju i formalno obaveštenje od Uprave da su njihovi zahtevi prihavaćeni -  kaže Srđan Verbić.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    2. decembar 2014 | 23:01

    I posle svega je ucinjena velika nepravda samofinansirajucim studentima koji placaju paprenu skolarinu oko 130 000 dinara. Za njih ne vazi zahtev vezan za bodove?? Zasto ?? Vrlo nepravedno!! Sta je sve ukljuceno u placenu skolarinu od 130 000 dinara??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA