Đilas najavio zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara

Đilas: Za zapošljavanje medicinskog osoblja 80 miliona dinara

  • 1

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas najavio je danas prilikom posete Domu zdravlja u Rakovici sa ministrom Zoranom Stankovićem, da će grad deo prihoda Apotekarske ustanove Beograd usmeriti na upošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara.

Izabrani kandidati  će raditi u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolnička centra.

Ðilas je sa ministrom zdravlja Stankovićem obišao rekonstruisani Dom zdravlja u Rakovici, objasnio da će grad oko 80 miliona dinara usmeriti na upošljavanje medicinskog osoblja.

Gradonačelnik je rekao da je ideja gradske vlasti, za koju je dobila saglasnost Ministarstva zdravlja, da pomogne ljudima koji su uložili puno u svoje obrazovanje da nađu posao, budući da u Beogradu ima 600 i nešto lekara koji čekaju posao i nekoliko stotina medicinskih sestara opšteg smera.

Ðilas je pomenuo slučaj konobara koga je upoznao u Beogradskoj areni, koji taj posao radi iako je lekar, koji ima ženu koja je takođe završila medicinu i radi kao hostesa u Beogradskoj areni, a imaju devetomesečnu bebu.

- Dužni smo da pomognemo bar tim ljudima koji pokazuju želju da hoće da rade. Kad neko nema problem da kao lekar radi kao konobar ili hostesa, to je znak da oni zaista traže posao - rekao je Ðilas, i najavio da će grad i narednih godina izdvajati za upošljavanje medicinara, s ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstva na celoj tetitoriji Beograda.

Ministar Stanković je rekao da je prijem 60 lekara i 100 medicinskih sredstava "velika stvar", budući da je na biroima za zapošljavanje trenutno oko 2.200 lekara i oko 14.500 ljudi sa srednjom stručnom spremom koji čekaju posao.

- To je jedan veliki korak u rešavanju problema zapošljavanja u zdravstvu - poručio je Stanković.

Ðilas i Stanković su istakli da će rekonstrukcija Doma zdravlja u Rakovici unaprediti zdravstvenu zaštitu stanovnika tog dela Beograda.

Ðilas je podsetio da su u poslednje četiri godine izgrađeni domovi zdravlja u Kaluđerici, Mirjevu, Kamendinu, da se gradi u Surčinu, a da će vojni Dom zdravlja na Bežanijskoj kosi, čija se rekonstrukcija  završava, biti i dom zdravlja za civile.

Direktorka tog doma zdravlja Tanja Ðukić Janković navela je da je novi i savremeno opremljen prostor, koji ima oko 500 kvadrata, prilagođen svim zahtevima korisnika i da će stanovnicima tog dela grada po prvi put biti omogućena potpuna specijalističko-dijagnostička usluga tokom čitavog dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    21. april 2012 | 09:36

    Zuti su i u prosloj kampanji obecavali zaposlenja, pa sta je bilo od toga? naravno nista, odnosno ne nista otpustali su radnike i zatvarali firme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA