ČAROBNA ANDREA: Svira i peva na ulici, a njen san za mnoge je ludost! (FOTO) (VIDEO)

Ona ima punu podršku porodice, a na ideju da peva na ulici, došla je jer je želela da samostalno zarađuje novac i tako plaća muzičku školu, koja iznosi 8.000 dinara godišnje, ali i privatne časove harfe, čija je cena veća

  • 35

Trinaestogodišnja Andrea Anđelković, svojim glasom već privlači veliku pažnju Beograđana. Ova devojčica svoje slobodno vreme provodi u Knez Mihailovoj ulici, gde peva po nekoliko sati dnevno.

Ali, ona to ne čini zarad džeparca ili slave. Andrea skuplja novac za harfu!

Da, dobro ste pročitali. Slatka plavokosa devojčica, koju ste možda i sami imali prilike da vidite u centru prestonice, peva kako bi sama sebi mogla da kupi instrument koji voli i na kojem želi da svira.

Sa sobom uvek nosi crvene daire, a zaštitni znak joj je crni šešir.

Kiša, vetar i zima, maloj Andrei ne predstavljaju nikakav problem, pa smo je tako zatekli u Knezu po jakoj košavi, koja prati našu zemlju podlednjih nekoliko dana.

Vesela, rumenih obraza, dočekala nas je sa osmehom na licu i pesmom "Kosovski Božuri".

Nakon što je završila svoje izvođenje, Andrea nam je detaljnije objasnila svoj plan.

- Kada završim muzičku školu u koju sada idem, školovanje bih nastavila u Beču. Na ovaj način pomažem mami i olakšavam joj, jer skupljam pare za harfu koja je jako skupa, a tamo je potrebno da imam svoj instrument - ispričala nam je devojčica.

Ona ima punu podršku porodice, a na ideju da peva na ulici, došla je jer je želela da samostalno zarađuje novac i tako plaća muzičku školu, koja iznosi 8.000 dinara godišnje, ali i privatne časove harfe, čija je cena veća, pa tako Andrea za svaki čas odvaja 1000 dinara, koje sama zaradi.

- Idem tri do četiri puta nedeljno na časove harfe. Ako skupim dovoljno novca, onda mogu sva četiri puta, ako ne skupim, onda idem manje.

Cena jedne pristojne harfe, kreće se između 15 i 20 hiljada eura, što je prilično velika suma, ali ova neverovatna devojčica je veliki optimista i veruje da će nekako uspeti da ostvari svoj san i sakupi potrebna sredstva.

andjela

Međutim, ona se nekoliko puta susretala sa ozbiljnim problemima dok je pevala na ulici, ali je doživela i kritiku od strane muzičke škole koju pohađa.

- Jednom se desilo da me je jedan čovek gađao kesom punom vode, sa svog prozora. Valjda mu je smetala pesma. Sva sreća, pa me je pogodio samo u čizmu.

- Drugi put mi je prišla baka koja prosi i udarima me je štapom u glavu. Njoj je smetalo što sam stajala nedaleko od nje. Ali, nije me jako udarila - isprišala sam je trinaestogodišnjakinja, koja nije skidala osmeh sa lica.

Na još jednu neprijatnost naišla je kada ju je pozvao pedagog škole koju pohađa i rekao joj da je ono što radi prošenje i da ne treba da nastavi sa pevanjem na ulici.

- Ja ne prosim. Ovo radim zato što volim i zato što hoću da zaradim novac. Da sedim na ulici i tražim pare, onda bi ti bilo prošenje, zar ne?- upitala je devojčica.

Međutim, ipak postoji mnogo više onih koji podržavaju ovu mladu umetnicu.

- Ljudi mi se nasmeše, potapšu po ramenu ili me pohvale. Svi se najviše iznenade kada im kažem da imam samo 13 godina. Nekoliko njih mi je ponudilo pomoć oko školovanja i to mi jako znači.

Njeni vršnjaci je takođe razumeju i bodre je u svakom trenutku. 

Andrea peva etno muziku, a najviše sluša Bilju Krstić. Od stranih izvođača voli Adel, a narodnu muziku ne sluša uopšte. Po tome se izdvaja na svoj način, ali to joj, kako kaže, uopšte ne smeta.

Preslatka devojčica je u Knez Mihailovoj od juna meseca ove godine, i veruje da će uspeti da ostvari svoj cilj i da će jednog dana imati svoju harfu.

Mi joj od srca želimo da u tome i uspe!

Pogledajte kako Andrea osvaja prolaznike svojim čarobnim glasom.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lola

    20. decembar 2014 | 09:21

    BRAVO BRAVO BRAVO divno dete, bravo za tebe,samo napred a ti drzavo ili vi sa vecim dzepom, malo joj doprinesite

  • Buba

    20. decembar 2014 | 10:13

    Ovu dragu devojcicu poznajem,cesto putujemo zajedno na relaciji Vidikovac-Zeleznik!Retko pametno i kulturno dete,kao i njena mama koja je uvek sa njom!Svaka cast,samo napred,sve najbolje!

  • Ogi

    20. decembar 2014 | 10:25

    Ima da ukradem harfu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA