EKSKLUZIVNO: Most Zemun - Borča se otvara 18. decembra!

Most Zemun-Borča preko Dunava, koji se gradi od oktobra 2011. godine, biće otvoren 18. decembra, a u saobraćaj će ga pustiti premijeri Srbije i Kine

  • 6

Most Zemun-Borča preko Dunava gradi se po planu i u saobraćaj će ga pustiti premijeri Srbije i Kine 18. decembra, saznaje Telegraf.

- Do kraja ove godine trebalo bi, zajedno s mostom, da budu završene i pristupne saobraćajnice od Novosadskog do Zrenjaninskog puta, zajedno sa Zrenjaninskom petljom, a do oktobra 2015. godine deo od Zrenjaninskog do Pancevačkog puta -  rekla je Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prilikom nedavnog obilaska ovog mosta.

FENOMENALNO: Pogledajte most Zemun-Borča iz vazduha! (VIDEO)

Most Zemun-Borča preko Dunava, koji se gradi od oktobra 2011. godine, dugačak je 1,5 kilometara i imaće 21,6 kilometara pristupnih saobraćajnica. Glavni raspon mosta dug je 362 metra.

Ukupna vrednost mosta s pristupnim saobraćajnicama je oko 260 miliona dolara, a od tog iznosa 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, dok preostalih 15 odsto obezbeđuju Srbija i Grad Beograd.

Izgradnjom mosta Zemun-Borča, teretni saobraćaj koji ide iz Banata biće izmešten iz Beograda i taj most biće veza s putnim Koridorima 10 i 11. To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu.

Neustrašivi Dane prvi skočio s novog mosta Zemun-Borča! (FOTO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. decembar 2014 | 16:27

    Lepa vest

  • Dragisa

    8. decembar 2014 | 18:57

    Lepo je cuti ovako lepe vesti! Nije mi samo jasno zasto slika ove gospodje? Mora da je neka greska jer sigurno je da ona nije most!

  • Milan

    8. decembar 2014 | 19:23

    Radujem se ovome jer zivim u Pancevu i radim u zemunu. Nadam se da ce brzo stici i krak prema Pancevu pa da bude jos lakse i brze! Grehota samo sto cemo do tad morati Zrenjaninskim do odvajanja pa onda do zemuna, ali opet je drasticno manje vremena tako nego da mora Pancevac, pa 29. Novembar ili kalemegdan, pa Brankov, pa Zemun glavna. Meni u najboljem slucaju od Panceva do Zemuna treba 40min. Verujem da ce sada taj put biti skracen bar 40%!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA