Za 4.000 mališana u Beogradu nema mesta u vrtićima!

Zbog sve većeg broja dece kojima je potravan boravak u vrtićima, gradska uprava je najavila da će iz budžeta finansirati privatne vrtiće, ali konačan dogovor, o ispunjavanju istih uslova kao što je i kod državnih slučaj, još nije postignut

  • 8

Oko četiri hiljade mališana je na listi čekanja za upis u beogradske vrtiće prema poslednjim podacima Sekretarijata za obrazovanje.

U prestonici postoje 53 verifikovana vrtića, dok se ostali vode kao igraonice ili radionice, preneo je B92.

Zbog sve većeg broja dece kojima je potreban boravak u vrtićima, gradska uprava je nedavno najavila da će iz budžeta finansirati boravak dece u privatnim vrtićima.

Međutim, da bi se neki objekat tretirao kao vrtić, mora da ispusni određene kriterijume, a problem je što je veliki broj njih registrovano kao kreativna radionica ili igraonica sa dnevnim boravkom.

- Svi vrtići su nam maksimalno obezbeđeni po pitanju didaktike, zgrade su uredne i čiste. Sanitarna inspekcija redovno obilazi ustanove, ihrana je dobra i roditelji su zadovoljni - kaže Snežana Petrović, direktorka PU "Zvezdara".

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu je rečeno da su u toku razgovori sa predstavnicima privatnih vrtića i da još uvek nije postignut konačan odgovor o tome da postignu iste uslove kao i državni vrtići, a do tada 4.000 najmlađih Beograđana će morati da sačeka slobodno mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ima,ima

    14. decembar 2014 | 20:44

    Ima ako nadjetr vezu,moja supruga radi u inostranstvu,odneo sam im potvrdu,nisu mi dete stavili na listu,niti dali razlog zasto nije upisan. Hvala im,sad ide u vrtic u inostranstvu,gde je vrtic kao Hajat za ove nase,i polako uci jezik....

  • Maria

    14. decembar 2014 | 22:35

    Pa sto ste srusili vilu u Silerovoj..ta kuca sa svojim sadrzajem mogla je da se pretvori u odlican vrtic...sad se zalite!

  • gledaoc

    14. decembar 2014 | 22:28

    Prvo resiti kerove u nisu. A deca kad stignu na red.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA