NIKAD NEĆETE POGODITI: Šta mislite, koja je najviša građevina u Beogradu? (FOTO)

Parižani imaju "Ajfelov toranj", Njujorčani imaju "Kip slobode", Londonci ima "Big Ben", a Beograđani imaju Avalski toranj - impozantno arhitektonsko rešenje koje gospodari nebom. Evo koje još građevine važe za najviše u našoj prestonici, ali i na Balkanu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Bez čitanja
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • teodor

    25. oktobar 2015 | 16:46

    I kazete da je Bgd bogate panorame!? Daleko od toga! Posteno govoreci, dakle bez pristrasnosti, monotoniju treba da menjamo da bi panorama bila svetska . Treba apsolutno treba sacuvati stari smek Begisa, ali , barem po meni, njegova panorama vapi za izuzetno visokim , supermodernim gradjevinama koje paraju nebo. To je u meodernom dobu alfa i omega panorame svakog velegrada. Ne treba robovati starom ako je ono svakako pa i istorijski nebitno. Mora se sacuvati bitno i za istoriju Grada i Srbije znacajno sve od arhitekture , ali novo vreme takodje treba da ostavi svoj pecat, inace cemo se za pedeset-sto godina pitati sta su to ti ljudi tog vremena uopste izgradili. Sadasnje Usce je ruzno i lici na obicnu staklenu kocku.Uz njega treba izgraditi nekoliko svetski reprezentativnih kula, kao onih iz svetskih metropolisa, primera radi Svetski centar u Moskvi itd. Ja da sam urbanista , glavni arhitekta Grada, uzeo bih panorame desetak velegradova i oznacio sta je to sto nedostaje Beogradu. Uzeo bih Abu Dabi, Njujork, Sangaj, Singapur,Cikago, Boston, Sinsinati..,Toronto,Dohu....Cisto kao ideje za nove landmark-e Beograda , uz davanje smeka srpskog , specificnog neograditeljskog modela. Mozda malo i "lupam" za strucnjake iz tog podrucja, ali se nadam da ce me razumeti. Npr. Hram Sv. Save ogranicava da se od Slavije napravi supermoderni neboparajuci monster centar, pa treba traziti niza resenja. Beograd na vodi...? Hm, hajde da ne budem na kraj srca!

  • dmostrizid@gmail.com

    20. decembar 2014 | 22:00

    Zapadna kapija

  • Zlobica

    20. decembar 2014 | 11:27

    Čukun česma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA