TRAMVAJI NA METI HULIGANA: Popravke "španaca" grad koštale 200 hiljada evra! (FOTO)

U proteklih godinu dana, zabeleženo je više od 125 napada na vozila GSP-a, a policija je otkrila vinovnike u svega 6 slučajeva. Takođe, u ovom periodu je zabeleženo 45 nasrtaja na vozače najvećeg gradskog prevoznika, a utvrđen je identitet svega 14 nasilnika

  • 10

Od početka godine evidentirano je 125 napada na vozila GSP-a i 45 nasrtaja na vozače tog preduzeća, od kojih se poslednji dogodiuo u ponedeljak.

- Na izlazu iz Terazijskog tunela i kod Dečanske ulice dvojica muškaraca su automobilom preprečila put autobusu sa linije 16, koji je bio prestrojen za skretanje ulevo. Oni su izašli iz vozila, na silu ušli u autobus i pretukli vozača. Zatim su pobegli pre dolaska policije. Vozač je sa povredama glave i polomljenim prednjim zubom prevezen u Urgentni centar - navode u GSP-u.

Prema podacima najvećeg gradskog prevoznika, od 45 ovogodišnjih napada na vozače, samo u 14 slučajeva policija je utvrdila identitet izgrednika, dok je u 125 incidenata u kojima su oštećena vozila u počinilac otkriven u svega šest situacija, piše "Politika".

- Huligani najčešće lome stakla, čupaju vrata, razbijaju vetrobranska stakla, svetlosnu signalizaciju, lome retrovizore, držače i rukohvate, seku tapacirung sedišta... Zamena, popravka i čišćenje svega toga mnogo košta - ističu u GSP-u.

Primeras radi, za zaposlenje tri godine, koliko beogradskim šinama saobraćaju tramvaji KAF-a, popularni "španci", na 29 vozila pričinjena je šteta od 200 hiljada evra.

- Smatramo da je krajnje vreme da se zaustave sve učestaliji i brutalniji napadio. Bez brzog reagovanja organa reda i sudskog procesuiranja i kažnjavanja izgrednika prevoznici su nemoćni - poručuju u GSP-u.

U ovom saobraćajnom preduzeću najavili su da će sutra u tramvaju na liniji broj 2 održati konferenciju pod nazivom "Zaustavimo nasilje". Na taj način će oni u saradnji sa Nacionalnim centrom mobilnih timova ukazati na, kako kažu, sve prisutnije nasilje u vozilima javnog prevoza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    25. decembar 2014 | 19:00

    Pa valjda je normalno da imate osiguranje.

  • BEN DELIJA

    25. decembar 2014 | 18:55

    NIJE U REDU NASILJE PREMA VOZACIMA ALI BRATE ONI SU POSTALI TAKVI NASILNICI DA JE TO CUDO

  • Željko

    25. decembar 2014 | 19:51

    U svakom "špancu" ima kamera, a što neradi pitanje je za gsp. Druga slika nije "španac" možda je "Krstić"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA