PRETUŽNO: "Čovek bez lica" umire, živi izolovan iza paravana (FOTO)

Aleksandar Krneta, poznatiji kao "Čovek bez lica", još uvek se nalazi u Domu za stare, gde se o njemu brine tim stručnog osoblja. Njegov krevet izolovan je paravanom od drugih ljudi, teško se pokreće i ni sa kim ne komunicira, postoji pretpostavka da bi uskoro mogao da izgubi bitku sa teškom bolešću

  • 17

Nekoliko meseci od kako je javnost upoznata sa uznemirujućim fotografijama Aleksandra Krnete, poznatijeg kao "Čoveka bez lica", deluje kao da su svi zaboravili na našeg sugrađanina. Kako se praznici bliže, odlučili smo da ga posetimo i vidimo kakvog je sada zdravlja.

Pre više meseci Aleksandar je stacioniran u Dom za stara lica, gde je brižno osoblje uspelo da mu u velikoj meri olakša agoniju kancerogenog obolenja. Uprkos dobrim uslovima i posvećenom radu stručnog osoblja, Aleksandrova bolest je uznapredovala i ne obećava izlečenje.

Prihvatiliste za odrasla i stara lica   Foto Telegraf  07

- Nažalost, Aleksandar Krneta je došao u našu ustanovu u jako lošem stanju. Bojim se da mu leka nema jer je u pitanju poodmakli stadijum raka, ali se maksimalno trudimo da mu pomognemo - kaže Prvoslav Nikolić, direktor Doma za stara lica.

Nikolić nam je objasnio da se o Krneti svakodnevno brine medicinsko osoblje, ali i da ima punu pomoć i podršku socijalnih radnika i psihologa.

- Stručno osoblje mu svakodnevno obrađuje rane i menja zavoje. Svaki dan mu dajemo terapiju koju mu je prepisao lekar specijalista. Krneta je i dalje u lošem zdravstvenom stanju i nema znakova da će doći do izlečenja - objašnjava naš sagovornik.

Prihvatiliste za odrasla i stara lica   Foto Telegraf  17

Od stručnog osoblja Doma za stara lica, saznali smo da je Aleksandar jedva pokretan i da gotovo ceo dan leži u krevetu. Nema bolove zahvaljujući lekovima koje mu dajemo, otežano jede pa unosi samo tečnu hranu.

- Aleksandar boluje od kancera koji je lokalnog tipa. U pitanju je veoma progresivno oboljenje koje preti da ugrozi ostatak njegovog lica, pa čak i da metastazira. Njegovo srce je veoma jako, pa organizam izdržava mnogo toga. Aleksandar je inače imao buran život a karakteriše ga istrajnost i borbenost, pa verujemo da je zbog toga i preživeo sve probleme koji su ga lomili do sada - ističe Nikolić.

Krneta je dobrog vladanja a pošto je svestan svog stanja-izbegava kontakt sa drugim štićenicima i osobljem. Njegov krevet je izolovan paravanom od drugih ljudi koji žive u ovoj ustanovi.

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ČOVEKA BEZ LICA: Proterali ga iz Hrvatske zato što je Srbin! (FOTO)

Fotografije Aleksandra Krnete najbolje svedoče o zdravstvenom stanju u kojem je on zatečen pre nekoliko meseci. Slike možete pogledati OVDE i OVDE!

Podsećamo da je nakon neuspešnog pokušaja da se beskućnik zadrži na lečenju u bolnici, Krnetu odveo u prihvatilište u Kumodraškoj ulici nepoznati čovek. U ovoj ustanovi, zaposleni su ga odmah prepoznali kao ranijeg korisnika, koji je pre samo dve godine izgledao sasvim normalno, bez vidljivih promena na licu.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uff

    28. decembar 2014 | 19:32

    Kako ne dozvole eutanaziju da covek umre dostojanstveno! Ne bih ovo ni najgorem neprijatelju pozeleo

  • игор

    28. decembar 2014 | 20:00

    боже спаси

  • Bojan

    28. decembar 2014 | 18:37

    E moj druze da si ostao u Holandiji ne bi oni dozvolili da toliko patis. Nazalost veliku gresku si napravio i sad patis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA