Mali bebama u Beogradu uručio po 300.000 dinara (FOTO)

- Za mene ne postoji lepši način da započnem Novu godinu od posete porodilištu i obilasku prvorođenih beba u Beogradu. Ove godine prva beba se rodila minut nakon pomoći i zove se Nemanja, a teška je 3,2 kilograma. Drugorođena beba je Maša koja se rodila 20 minuta nakon ponoći i ima 3,5 kilograma - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 7

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas prvorođene bebe u Beogradu i tom prilikom majkama dečaka Nemanje i devojčice Maše uručio pomoć od po 300.000 dinara.

- Grad Beograd od ove godine novčano pomaže prvorođene bebe i to i žensko i muško dete - rekao je Mali novinarima nakon obilaska Danijele Živanović i Darinke Grujić koji su nešto posle ponoći u GAK Narodni front na svet donele dečaka Nemanju, odnosno devojčicu Mašu.

Objašnjavajući da je to promena u odnosu na prošlu godinu, on je istakao da će praksa sa kojom je započeto ove godine, da se novčano pomaže sa po 300.000 dinara prvorođeno žensko i muško, biti nastavljena i u godinama koje dolaze.

Foto: Predrag Crvenković Foto: Predrag Crvenković

- Za mene ne postoji lepši način da započnem Novu godinu od posete porodilištu i obilasku prvorođenih beba u Beogradu. Ove godine prva beba se rodila minut nakon pomoći i zove se Nemanja, a teška je 3,2 kilograma. Drugorođena beba je Maša koja se rodila 20 minuta nakon ponoći i ima 3,5 kilograma - rekao je Mali.

Gradonačelnik je čestitao roditeljima na novi članovima porodica ističući da je Nemanja treće, a Maša drugo dete u porodici. Mali je istakao i da je prošle godine u Beogradu rođeno nešto manje od 20.300 beba što je porast u odnosu na 2013. godinu.

- Znam da će 2015. godina biti još bolja, odnosno još uspešnija u tom pogledu - rekao je Mali i podsetio da će grad nastaviti sa tradicionalnom pomoći roditeljima u Beogradu, a u vidu bebi paketića. On je naveo da će grad nastaviti da daje paketiće i najavio da će ove godine pokušati da nađu još više donatora kako bi ti paketi bili potpuniji i bogatiji.

Foto: Predrag Crvenković Foto: Predrag Crvenković

Gradonačelnik je rekao i da se radi na tome da se do polovine januara izađe sa još jednom vešću koja se odnosi na nezaposlene porodite. Kako je istakao, radi se o naknadi, odnosno pomoć koju grad dodatno daje na ono sto zakonom sledi. Prema njegovim rečima, pokušaće da nezaposlenim porodiljama podignu naknadu sa 20.000 na 35.000 dinara što je nešto manje od onoga što je bilo 2013. godine.

- Neki novac smo uštedeli. Uspeli smo da konsolidujemo neke druge stavke u budžetu grada Beograda. Obećao sam jedanput i to želim da ispunim da kad god se pojavi prilika za malo prostora u budžetu uvek ćemo dati onima kojima je najpotrebnije a to su prevashodno deca i porodice. U ovom trenutku upravo razmišljamo o tome da nezaposlenim porodiljama povećamo tu naknadu - rekao je Mali.

On je poželeo svim građanima Srbije i Beograda uspšne i srećne novogodišnje i božićne praznike, ali i sve najbolje novpečenim roditeljima

Foto: Predrag Crvenković Foto: Predrag Crvenković

Mali se zahvalio svima i u GAK Narodni front na napornom radu, dodajući da veruje da oni imaju jedan od najlepsih poslova - da se bave bebama te da im zavidi na tome.

Profesorka Svetlana Dragojević Diklić rekla je da su u Narodnom frontu zadovoljni rezultatima realizovanim tokom 2014. godine uključujući i više od 6.800 porođaja koji su obavljeni na toj klinici te da očekuje da i 2015. bude uspešna u svakom pogledu.

Ona je navela i da su prve bebe rođene u Novoj godini dobro, kao i da se majke dobro osećaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    1. januar 2015 | 17:33

    Trebalo bi tako svim bebama, a ne samo novogodisnjim.

  • Sergej

    1. januar 2015 | 17:03

    Treba ovako i u drugim gradovima.

  • Невена

    1. januar 2015 | 17:25

    Што смо слаткииии... постоји ли ишта љепше од овако мале бебице?:):):):):):):):):):)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA