DOVELA SAM GOSTA I NA SMRT GA ISPREPADALA U BG-U: Evo šta sam mu sve priredila!

Stojite u sred mase Zvezdinih navijača, a vi ste grobar. Debela devojka na Plavom mostu vam nudi seks, a vi se izbezumite. Ovo su samo neke od situacija u kojima se našao moj drugar

  • 75

Tog jutra, telefon me je probudio glasnom vibracijom. Bio je vikend, a ja sam nervozno ustala iz kreveta i javila se uz jedno glasno "Halo", koje je više ličilo na ono "Šta hoćeš, dođavola, u 8 ujutru?".

Sa druge strane žice, odjeknuo je glas mog drugara, koji je sav veseo odzvanjao preko slušalice u mojoj glavi:

- EEEEEEE! Šta radiš? Evo ja krenuo u Beograd, biću tu par dana, ti si mi prva na listi za viđanje. Inače, stižem za nekih pola sata, oblači se i dolazi da me sačekaš na stanici!

Foto: flickr/emilianohorcada Foto: flickr/emilianohorcada

Još se nisam ni umila, a već sam na sebe navlačila duks, razmišljajući kako me je sigurno pozvao zato što mu se niko naravno nije javio tako rano. Subota, rano jutro, napolju poledica i mraz, a ja izlazim iz stana i idem ka centru grada, da sačekam svog uvuđajnog drugara, koji se naravno nije ni najavio.

Autobus koji je stizao iz unutrašnjusti Srbije, zaustavio se na svom stajalištu i iz njega je izašao on, širokog keza, sa rukama u džepovima i cigareti koju je bezuspešno pokušavao da upali na ledenom vetru.

- I, gde ti se ide? - upitala sam nakon što smo se pozdravili.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Paaa, ne znam...znaš kako, ja sam bio u Beogradu samo jednom. To je bilo pre nekih 15 godina i iskreno, ničega se ne sećam. Ali, vi Beoooograđani ste u svemu najbolji, pa, hajde, pokaži mi gde sam to stigao. A ja ću vama da pokažem šta su pravi mušarci i da oni baš ne žive ovde, kao što svi pričaju. Mnogo se busate, a nemate čime! - odgovorio mi je mirno.

"Šta smo mi Beograđani...šta je upravo rekao...?! Hohoho, pa nama će biti zamljivo", pomislila sam, smišljajući gde ću ga odvesti. Želela sam da mu vratim za ovu izjavu i tačno sam znala gde ću ga prvo odvesti.

Avantura je počela.

Mesto broj 1: PLAVI MOST!

Foto-ilustracija: Foter/Flickr/djdroga Foto-ilustracija: Foter/Flickr/djdroga

Nije me mrzelo da ga uguram u gradski prevoz i odvučem do mosta, sa kojeg sam mu obećala da će imati najlepši pogled na prestonicu. Naravno, nisam mu pominjala nikakve "dame noći", koje tamo stalno patroliraju. I taman što smo stigli, desilo se ono što sam i predvidela.

- Jao mali, što si sladak. Dođi, dooođi kod tete! - vikala je jedna punija žena, u kratkoj crvenoj suknji i pocepanih najlon-čarapa.

Da ste samo mogli da vidite njegov izraz lica. Bukvalno je pobeleo i pogledao me bledo. 

-Šššššta je ovo?- pitao je tiho. Nisam odgovorila, samo sam se blago nasmešila, uz predlog da je najbolje da odemo na neko drugo mesto.

Mesto broj 2: MARAKANA!

Tog dana, na moju sreću, igrao se derbi. Pitala sam drugara za koga navija, a on je ponosno odgovorio da je u pitanju Partizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Odlično, idemo na Marakanu, igra se derbi danas- uzviknula sam uzbuđeno. Uputili smo se ka stadionu, i možete li predpostaviti šta sam uradia? Strpala sam ga na sever.

U ogromnoj gužvi, stajala sam pored njega i posmatrala ga. Pretvorio se u kip. Dok se sa svih strana orilo "Napred Zvezda, leeee", on je skamenjeno buljio u ogromnje navijače, plašeći se da se pomeri. 

Nisam htela više da ga maltretiram, pa smo ubrzo napustili utakmicu, a ja sam se pravdala da kao žensko zaista nisam znala koja je koja strana i da mi je sve to isto. Zla sam, zar ne?

I taman kada sam tela da prestanem i kada mi se učinilo da je dosta, moj prestravljeni drugar je prokomentarisao:

- Je*em ti Beograd!

Foto-ilustracija:  andres.thor / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) Foto-ilustracija: andres.thor / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Poludela sam. "Dobro", pomislih i odvedoh ga na sledeću paklenu lokaciju.

Mesto broj 3: KOŠUTNJAK!

Sat vremena kasnije, šetali smo Košutnjakom. Vodili smo neobavezan razgovor, kada je on rekao kako smo najzad na mirnom i prelepom mestu.

- Paaa...da...ali, znaš, ovde se dešava najveći broj silovanja i napada u celom Beogradu. - objasnila sam kratko.

Ućutao se. Rukom je gužvao kraj svoje sive jakne i gutao knedlu. Bilo mi je neverovatno smešno, jer nisam mogla da predpostavim da je toliko plašljiv. U jednom trenutku sam se sažalila, ali sam se setila njegove rečenice  o Beogradu i "pravim muškarcima" i sažaljenje je prošlo. Tokom šetnje, pokazala sam mu par mesta uz reči:

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr, Profimedia Foto-Ilustracija: Foter/Flickr, Profimedia

- Vidiš, ovde je neki manijak silovao devojku, pa je ubio. Hoćeš da obiđemo celu šumu? Ima i mračnih delova, ali ne brini, mislim da nam se ništa neće desiti - nastavila sam.

Jedva je odmahnuo glavom. 

Mesto broj 4: ZEMUN!

Već je padao mrak kada smo stigli u Zemun. On se po prvi put oduševio, verovatno misleći da ga ovde neće ništa loše snaći. Međutim...

Čim smo kročili na trotoar, objasnila sam mu da smo u delu prestonice u kojoj je najveća stopa kriminala i kriminalnih grupa.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Čuo si za Zemuski klan. Znaš, on još uvek postoji. Njegovi članovi se skuplaju baš u ovom kafiću. Ajde na kafu, ne mogu više da hodam - požalila sam mu se, pokazujući na obližnji rok kafe. Naravno, ništa od ovoga nije bilo istina, ali znala sam da tu dolaze ljudi koji vole rok m,uziku, a među njima i bajkeri, koji nekada znaju da izgledaju prilično strašno.

Seli smo za sto u ćošku. Oko nas su zaista bili svi obučeni u crno, a nekoliko nabildovanih likova sedelo je za šankom, dok su im se na bićepsima ocrtavale tetovaže.

- Možeš li me ispratiti na stanicu, molim te? - upitao je, a narudžbina nije ni stigla.

- Zaštooo? Pa, tek si došao. uostalom, zar ne ostaješ nekoliko dana? - pitala sam ga začuđeno

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

-Ne, ne...imam neke neodložne obaveze...znaš...posao i to...-mumlao je, okrećući se oko sebe. Nije mogao da sedi mirno.

Uhvatila sam ga za ruku i objasnila mu da zaista nema čega da se plaši. Otkrila sam mu da sam ga namerno vodila na navedena mesta i da sam pola stvari izmislila, jer je po dolasku u Beograd odmah počeo da blati ljude. Gledao me je s nevericom. Popili smo kafu i ćutke krenuli ka stanici. Na poslednje mesto, naleteli smo slučajno.

Mesto broj 5: VUKOV SPOMENIK!

Nismo zaobišli ni ovu lokaciju. Dok smo prolazili kroz veliki tunel, objašnjavala sam mu kako je i šta sagrađivano. Došli smo i do pokretnih stepenica.

- Ovde je neki dečak skoro izgubio prst. Strašan događaj - rekla sam, a nisam imala nameru da ga prepadnem. Možda ipak samo malo.

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

Stao je. Ukopao se u zemlju, na vrhu i počeo da pravi gužvu. Gledao je ka dnu, kao da će ga stepenište progutati svakog časa.

- Ja ne smem - šapnuo mi je. Uhvatila sam ga pod ruku. Grčevito me je stezao a pogled mu je bio fiksiran. Jedva da je disao.

- Ne brini, skoro smo na dnu - rekoh mu.

Sišli smo, a onda se okrenuo ka meni, i rekao mi:

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur razvan ionut Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur razvan ionut

- Hval...hvala ti puno. Odavde znam i sam. 

- A noćni provod ? - pitala sam.

- Neka. Sve je ok. Bilo je lepo. Dovoljno mi je Beograda. Idem, ćao - brzo je izustio, okrenuo se i otišao.

Dok sam se vraćala kući, razmiljala sam jesam li preterala. I, znala sam da jesam. Pokretne stepenice su ga dokusurile... ali... vama je sigurno bilo zaniljivo dok ste čitali. Možete zamisliti kako je onda meni bilo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neni

    10. januar 2015 | 13:24

    Preterala si samo sa preterivanjem. Ovo su priče za Grand.

  • Sale KG

    10. januar 2015 | 13:48

    A šta radiš subootooom? Ideš kod tvojih na selo, jel da?

  • Dulo

    10. januar 2015 | 13:21

    Jao jadni mi seljaci ni pokretne stepenice nismo videli !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA