PENZIONERI, BEZ BRIGE: Cene u gradskom prevozu ostaju 400 dinara!

Iznos od 407 dinara godišnje se odnosi za prevoz penzionera starijih od 65 godina, precizirao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 60

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da cena prevoza za penzionere ostaje kao do sada 407 dinara godišnje, a neće biti umanjena ni nadoknada za prevoz zaposlenima, kako je to bilo ranije najavljeno novim terifnim sistemom.

Iznos od 407 dinara godišnje se odnosi za prevoz penzionera starijih od 65 godina, precizirao je gradonačelnik. Cene se, dodao je, neće menjati ni za studentske markice, rekao je on na konefrenciji za novinare u Skupštini grada.

On očekuje da na nekoj od narednih sednica vlada donese odluku da zaposlenima u javnim preduzećima i državnim ustanovama u Beogradu poslodavac kupuje mesečnu markicu, a ne isplaćuje novac kao što je to bilo do sada. Mali je napomenuo da novine u tarifnom sistemu ostaju kada je reč o vremenskoj, trodnevnoj i petodnevnoj karti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Cene mesečnih karata vratiće se na stari nivo - podvukao je gradonačelnik i izrazio nadu da će na duži rok uspeti da se održi takav način funkcionisanja gradskog prevoza. On je apelovao na sve građane da redovno plaćaju karte.

To je, kako je rekao, neophodno da bi se pokrili troškovi funkcionisanja javnog prevoza u Beogradu koji iznose 900 miliona dinara na mesečnom nivou, a prihodi su 760 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    13. januar 2015 | 13:48

    Ovi ljudi baš ne znaju matematiku, nemaju uopšte rezona... Njima je isto da li neko ima penziju 25000, 50000, 75000, 100000....sve u isti koš. Njima je isto da li je neko bez ikakvih primanja, da li neko ima platu 25000, 50000... Šta uopšte očekujemo od njih, osim nepravde i gluposti.

  • Drakce

    13. januar 2015 | 14:14

    Molim ljude iz Telegrafa da pokrenu akciju da se trudnicama i porodiljama dozvoli voznja prevozom ako ne za dzabe onda isto za 407 dinara.Moja zena uskoro zavrsava porodiljsko pa da ne bude da zbog nje ovo radim nego zbog drugih trudnica i porodilja.Molim vas nemojte brisati komentar mozda i dodje ovo do necije svesti u mozgu.Hvala unapred.

  • N.N.

    13. januar 2015 | 13:50

    Važno je da su praktično ukinuli-poskupeli pojedinačnu kartu sa 72 na 89 din, uvođenjem tzv vremenske karte. To je izgleda i bio cilj, tj ciljna grupa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA