MOŽE BITI SAMO JEDAN: Borba za Časni krst u Beogradu!

Obeležavanje Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održani u ponedeljak, 19. januara 2015. godine, u podne, na Dunavskom keju u Grockoj

  • 4

Obeležavanje Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održani u ponedeljak, 19. januara 2015. godine, u podne, na Dunavskom keju u Grockoj. Za Časni krst ove godine plivaće 39 plivača, a manifestaciju organizuju sveštenstvo Hrama Svete Trojice i Gradska opština Grocka uz pomoć sponzora i Javnih preduzeća ''Vodovod i kanalizacija'' i ''Gročanski komunalac''.

Liturgija u Hramu Svete Trojice u Grockoj počeće u 8.00 časova, a posle liturgije održaće se Veliko vodoosvećenje u porti Hrama. Litija će krenuti u 11 časova od Hrama ka Dunavskom keju u Grockoj, gde će se od 11.45 časova uz prigodan program održati tradicionalna Bogojavljenska molitva, a u podne plivanje za Časni krst.

Učesnik koji bude prvi doplivao do Časnog krsta, dobija zlatni krst težak 3,3 grama koji je dar gročanskih zlatara "Mijić" i "Koak", drveni krst, plašt i cvetni venac, a svi ostali učesnici dobiće prigodne poklone. Za sve učesnike manifestacije biće organizovan ručak na obližnjem splav - restoranu ''Sjaj''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA