NAJBOLJI PRIJATELJI SE VIDELI NAKON 44 GODINE: Dirljiv susret Ljubomira i Novke će i vas rasplakati (FOTO) (VIDEO)

- Ljubooooo, to si ti! Pa...ja...ja ne mogu da verujem! - vrisnula je Novka koja je otvorila sa ogromnim osmehom na licu. Sledećeg trenutka oči su joj je napunile suzama. Čvrsto su se zagrlili

  • 6

Život nas, u svojoj brzini, često odvoji jedne od drugih i odvede na potpuno suprotnu stranu. Upravo to se desilo Cvijetanović Ljubomiru i Novki Rakonjac, koji su se posle pune 44 godine sreli u Beogradu i na predivan način obnovili i učvrstili prijateljstvo.

Slučajnost koja je dovela do toga da prisustvujemo ovom retkom događaju, gotovo je bila neverovatna. Na ulici, ispred naše redakcije, prišao nam je čika Ljuba i pitao gde se nalazi ulica (ime poznato redakciji).

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dok smo mu objašnjavali kuda bi trebalo da ode, ispričao nam je kako pomenutu adresu traži kako bi se posle skoro četiri ipo decenije ponovo video sa prijateljicom. Pozvao nas je da pođemo sa njim i prisustvujemo njihovom susretu.

Krenuli smo zajedno i posle nekog vremena pronašli lokaciju. U pitanju je bila trošna, ali lepo sređena kućica. Čika Ljuba nam je usput pričao o svom poznastvu sa Novkom, o tome kako su zajedno odrasli i bukvalno delili hleb.

Ali, kada smo prišli kući, zaćutao je.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Nekoliko sekundi je stajao pred vratima, kao da se plaši sledećeg koraka. Ali, onda je podigao glavu i odlučno pozvonio.

- Ljubooooo, to si ti! Pa...ja...ja ne mogu da verujem! - vrisnula je Novka koja je otvorila sa ogromnim osmehom na licu. Oči su joj je napunile suzama.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Čvrsto su se zagrlili.

- Kao da je večnost prošla! - govorio je Ljuba, dok je Novka šaputala kako je mislila da ga nikada više neće videti.

Naša ekipa je zabeležila ovaj dirljivi trenutak.

Ušli smo unutra, a Ljubo i Novka nisu mogli da sakriju sreću i uzbuđenost zbog ponovnog susreta. Novkin suprug je dočekao Ljubu ako svog prijatelja. Nasuo je rakije, pa su počeli da se prisećaju starih vremena.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ljubo, mnogo si bre ostario! - našalila se ona, a onda su počeli da pričaju o mladosti i svim dogodovštinama koje su ih snašle.

Ovo dvoje ljudi upoznalo su se u mestu Gradac, u Bosni. Čika Ljuba je došao u jednu osnovnu školu da radi kao učitelj, a Novkin otac je bio član radničkog saveta te škole. Tako je počelo jedno prijateljstvo, koje je održalo do današnjeg dana.

- Ne mogu rečima opisati koliko mi je milo što je vidim. Ona je meni kao sestra. Sve smo delili i u dobru i u zlu. Tajne, hleb, vodu....zaista, nije bilo stvari koju Novka nije znala o meni, a i ja o njoj - seća se Ljuba.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Novka takođe ne krije uzbuđenje i sreću:

- Nisam verovala da ćemo se ponovo videti. Od trenutka kada smo se upoznali, pa sve dok nije napustio Gradac, bukvalno smo živeli kao porodica. Mojim roditeljima je bio kao sin i više je bio kod nas, nego kod svoje kuće. Mnogo mi je milo što smo se ponovo okupili.

Dodala je i da je on bukvalno sve znao o njoj, pa je njenom tadašnjem dečku, krišom nosio pisma, jer je njen otac branio tu vezu.

- Ja napišem pismo i zamolim ga da odnese. On ode i uradi to, i kaže - sve za tebe! Uvek sam mogla da se oslonim na njega. To je jednostavno prijatelj za ceo život!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Čika Ljuba, koji je kako kaže, poznatiji pod nadimkom učitelj Ljubo Bosanac, otišao je 1969. godine u vojsku, i kasnije pronašao posao u drugoj školi. Nikada nije zaboravio svoju prijateljicu i mnogo godina kasnije, kada ga je životni put naneo u prestonicu, nije propustio priliku da je pronađe i vidi.

Ljuba i Novka su obećali da nikada više neće dozvoliti da prođe toliko vremena između njihovog susreta.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drug

    15. januar 2015 | 14:48

    a muz deluje bas odusevljeno

  • Tempera

    15. januar 2015 | 13:05

    Moja mama je prvi put sestru po ocu vidjela kada je imala 45 godina. Ne može se riječima opisati taj susret. Koliko: suza, sreće, boli, tuge...

  • draleRS

    15. januar 2015 | 13:51

    valjda je najbolji prijatelj neko skim se druzis svaki dan i najcesce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA