PAZI, SNIMA SE: Uskoro kamere u svim vozilima GSP!

- To su ozbiljni troškovi u situaciji kada Republika i Grad Beograd čine ogromne napore da uspostave stabilan sistem finansiranja, naplate troškova, a i naplate prvoza. Podjednako je važna bezbednost i putnika i vozača. Nastojanja grada su da nabavi kamere za vozila gradskog prevoza. Sada imamo oko 220 vozila sa kamerama, koje sve vreme dok je vozilo u saobraćaju beleže aktivnosti neposredno ispred i u vozilu - kaže gradski sekretar za saobraćaj

  • 8

Grad Beograd je rešen da opremi sva vozila gradskog prevoza kamerama, kako bi povećao bezbednost putnika i vozila, rekao je danas gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović. Trenutno 220 vozila ima kamere koje snimaju ne samo šta se dešava u vozilu, nego i ispred vozila GSP.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd oštro osuđuje vandalske napade na vozila gradskog prevoza koji su se nedavno dogodili, pri čemu je pričinjena ozbiljna materijalna šteta na tri autobusa.

- To su ozbiljni troškovi u situaciji kada Republika i Grad Beograd čine ogromne napore da uspostave stabilan sistem finansiranja, naplate troškova, a i naplate prvoza. Podjednako je važna bezbednost i putnika i vozača. Nastojanja grada su da nabavi kamere za vozila gradskog prevoza. Sada imamo oko 220 vozila sa kamerama, koje sve vreme dok je vozilo u saobraćaju beleže aktivnosti neposredno ispred i u vozilu - kaže gradski sekretar za saobraćaj.

FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

Plan je, kako je objasnio, da se za oko 860 vozila GSP „Beograd” obezbede kamere koje će biti raspoređene u vozilima.

- To je način da podignemo nivo bezbednosti putnika i vozača. Uvođenje video nadzora je u završnoj fazi i u narednih desetak dana bi trebalo da bude otvaranje ponuda, postupak javne nabavke je u toku, tako da se nadam da će kamere vrlo brzo biti u vozilima – istakao je Rafailović.

Gradski prevoz

U petak u večernjim satima nepoznata lica su kamenovala vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” pri čemu je pričinjena je velika materijalna šteta autobusima na linijama 54, 55 i 511 i prilikom čega je maloletna osoba zadobila lakše povrede po licu i rukama.

U Železniku na okretnici autobusa više NN lica su kamenovala i oštetila autobus na liniji 55. Polomljena su stakla na dvoja vrata, kao i far.

Na liniji 511 takođe nepoznata lica su razbila dva stakla i tom prilikom povredila maloletnu putnicu S.I., koja je zadobila lakše povrede po licu i rukama. U Makišu na liniji 54 je razbijeno bočno staklo, a na sreću tom prilikom nije bilo povređenih

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    18. januar 2015 | 14:04

    MA KUPITE NOVE AUTOBUSE. STO APEKS NE UGRADI KAMERE,ONI UBIRAJU KAJMAK...OPET OD NASIH PARA ...MA SKINITE NAM JOS 10% OD PLATE...SRAMOTA ...JAVNI PREVOZ-A DAJEMO PARE PRIVATNIKU...

  • Prava Winter

    18. januar 2015 | 13:43

    Bolje da ulozite novac u nove dvadesetsestice,pedesetice,devedesetpetice i druge linije koje samo sto ne eksplodiraju nego sto spijunirate ovaj napacen narod.

  • Fahri

    18. januar 2015 | 13:45

    Bolje da ih operete, zakrpite rupe, jednostavno ih ocistite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA