Ðilas: Model Beograda preslikati na celu Srbiju

- Beograd je drugačiji zato što smo se sakupili da budemo tim na istom poslu. Ne gledamo ko će koliko poena da prigrabi za sebe i svoju stranku - kaže gradonačelnik Beograda

  • 0

Gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je da bi model Beograda, u kojem se jasno vide rezultati i zajednički rešavaju problemi, trebalo preneti i preslikati na celu državu.

- Beograd je drugačiji zato što smo se sakupili da budemo tim na istom poslu. Ne gledamo ko će koliko poena da prigrabi za sebe i svoju stranku - rekao je Ðilas za "Novosti", navodeći šta je sve u Beogradu učinjeno i izgrađeno "usred najveće krize".

- To je model koji treba da se primeni u čitavoj Srbiji - dodao je on.

Na pitanje može li se tako jednostavno preneti taj recept na celu državu, Ðilas je odgovorio da "tu nema velike filozofije" jer je "suština da vidimo šta nedostaje, koji je spisak problema i da ih rešavamo zajedno".

- Pravac je Evropa, a na tom putu moramo da uradimo niz konkretnih stvari. Ekonomiju da ne prepuštamo samo teoretičarima, već pre svega ljudima koji imaju praktično znanje. Svaki političar treba da prestane da kalkuliše da li mu se politički isplati da nešto uradi. Tajna Beograda je što se ne razmišlja o političkoj koristi - kaže Ðilas.

(Telegraf.rs / Izvor Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA