PRODAJU STARE LEKOVE ZA 50 DINARA: Ulični prodavci mogu da vas ubiju (FOTO)

Među pocepanim patikama, starim igračkama, delovima kućnih uređaja, u ponudi divljih beogradskih prodavaca mogu se naći i lekovi. Nesvesni potencijalno velike opasnosti, ulični trgovci prodaju medikamente često u neodgovarajućoj ambalaži ili im je rok istekao

  • 2

Divlji prodavci u blizini Buvlje pijace koriste svaku dobru priliku za zaradu. Međutim, izgleda da nisu svesni koliko štete mogu da naprave prodajom lekova koji najčešće nisu u odgovarajućoj ambalaži ili im je rok upotrebe odavno istekao.

Prodavci su najčešće stariji sugrađani koji su zbog veoma teške finansijske situacije, prinuđeni da pokušaju da zarade novac na ovaj način ne obraćaju pažnju mnogo u kom su stanju stvari iz njihove ponude. Važno im je samo da ih unovče.

Mnogobrojni prodavci u svojoj ponudi imaju lekove koje nude po veoma niskim cenama. Po njihovim rečima, lekovi se prodaju veoma lako jer su jeftini i retko ko pravi pitanje o njihovoj ispravnosti.

- Brufen i aspirin su oko 60 dinara po tabli. Bromazepam, Panklav i Diklofenak su 130 dinara po pakovanju. Svi lekovi su ispravni i nema šta da se brineš - kaže starija prodavačica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na pitanje da li zna čemu ti lekovi služe, ona odgovara:

- Kako koji, sine. Ovi od 60 su ti za glavobolju i razne bolove i malaksalosti, a ovi skuplji za smirenje. Ljudi su ili prehlađeni ili su nervozni - objašnjava kroz smeh "nadrilekarka".

Pored prodavaca koji se nesvesno igraju ljudskim životima, postoje i oni koji su svesni rizika koji preuzimaju na sebe uz objašnjenje da nemaju od čega da žive.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Prodajem lekove pokojne majke jer loše živim a nemam posao. Garantujem vam da su lekovi u dobrom stanju. Evo, imate i datum isteka roka i uputstvo za upotrebu. Daleko od toga da želim nekoga da prevarim na takav način - kaže nesrećni prodavac D.K.

Na potezu od Buvlje pijace do Bulevara Milutina Milankovića, na više od 5 mesta se mogu naći lekovi i drugi neprovereni medikamenti koji se prodaju po veoma niskim cenama.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA