SRBIJA DO TOKIJA: Ako spojite sve beogradske ulice, možete stići do Japana, Meksika, SAD... (FOTO)

Najviše betona potrošeno je na Bulevaru JNA, koji je dugačak čak 16 kilometara. Kada bismo sve bulevare i ulice u Beogradu spojili, asfaltni drum bi bio dugačak oko 10.500 kilometara, što je dovoljno da stignete do Tokija ili Pekinga

  • 6

Već svi znamo otrcanu fazu da je statistika kao bikini, sve pokazuje, a ništa ne otkriva, ali ovaj put je i te kako zanimljiva.

Naime, statistički podaci grada Beograda pokazuju da u našoj prestonici imamo 7.664 ulice, a od toga se 4.714 nalazi u urbanom delu grada.

Najviše betona potrošeno je na Bulevaru JNA, koji je dugačak čak 16 kilometara. Kada bismo sve bulevare i ulice u Beogradu spojili, asfaltni drum bi bio dugačak oko 10.500 kilometara, što je dovoljno da stignete do Tokija ili Pekinga.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Udaljenost između Beograda i Tokija, glavnog grada Japana, iznosi 9.202 kilometra. Da biste stigli do Pekinga, ne morate da "iskoristite" sve beogradske ulice, jer vam je potrebno "samo" 7.431 kilometar.

Ako spojimo sve beogradske ulice, tako možemo stići i do Los Anđelesa, koji je od Beograda udaljen 10.332 kilometra, a za Meksiko Siti bi vam falilo još 135 kilometara, jer je udaljen 10.635 km.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA