Dobre vesti: Beograd obezbeđen vodom za narednih 20 godina

Za sedam dana završava se probni rad u fabrici Makiš 2, a posle dobijanja saglasnosti Ministarstva zdravlja ova fabrika kreće zvanično da radi, što automatski znači da kreće rekonstrukcija Makiša 1

  • 6

Za sedam dana završava se probni rad u fabrici Makiš 2, a posle dobijanja saglasnosti Ministarstva zdravlja ova fabrika kreće zvanično da radi, što automatski znači da kreće rekonstrukcija Makiša 1, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, nakon radnog sastanka sa rukovodstvom JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

- Prošle godine završili smo istorijsku investiciju, u vrednosti od 45 miliona evra i posle 11 godina gradnje pustili u rad Makiš 2 i time omogućili snabdevanje vodom za piće za 20 narednih godina. Uskoro planiramo pokretanje rekonstrukcije Makiša 1, koja će biti gotova u roku od godinu do godinu i po dana i tada će biti završen čitav investicioni ciklus. Prioriteti ovog preduzeća i Grada Beograda su da se krene u obnovu vodovodne mreže koja je u Beogradu u proseku stara 32 godine, kao i izgradnja i razvoj primarne i sekundarne kanalizacione mreže, s obzirom na to da trećina Beograda nema kanalizaciju - istakao je gradonačelnik.

On je ukazao da je danas održan prvi u nizu sastanaka sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ideja je da se jednom sedmično obiđe jedno preduzeće kako bismo se direktno upoznali sa njihovim problemima, ciljevima i izazovima i kako bismo zajedno te probleme što efikasnije rešili. Cilj nam je da ta preduzeća budu efikasnija i profitabilna, kao i da nude pravi kvalitet usluga građanima Beograda - ukazao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je prošle sedmice potpisan kolektivni ugovor na nivou svih 20 javnih komunalnih preduzeća i zajedno sa sindikatima uspostavljen socijalni dijalog, koji Grad Beograd želi da nastavi tako što će za svako od ovih preduzeća definisati novu sistematizaciju, koja nudi značajne novine.

- Samo u ovom preduzeću ćemo ukinuti 10 direktorskih mesta. Ukidamo mesta pomoćnika direktora i savetnika direktora - istakao je gradonačelnik, i najavio da će sledeće sedmice biti održan sastanak sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Direktor BVK Svetozar Veselinović je podsetio da je fabrika Makiš 2 puštena u rad 5. septembra prošle godine, čiji se probni rad završava za oko sedam dana. Posle toga čeka se saglasnost Ministarstva zdravlja i tada će se sistem pustiti u rad. Tog trenutka staje pogon u Makišu 1 i kreće rekonstrukcija prvog od tri pogona ove fabrike.

Događaju je prisustvovao gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika za oblast komunalnih delatnosti Borko Milosavljevljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. februar 2015 | 23:23

    Nije ceo Beograd snabdeven vodom. Stpijevac i još nekoliko MZ nemaju vodu. Beogradski vodovod obećao još prošle godine da će početi radovi na sekundarnom vodu. Evo prođe pola godine, a beogradskog vodovoda nigde na vidiku.

  • Srbin

    4. februar 2015 | 10:58

    Nista vam ne vredi ako nije osvestana!!!

  • ВВП

    4. februar 2015 | 10:34

    Па успели су... Београд на води;)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA