Sređen krov i glavni teren "Šumica" zahvaljujući donaciji Japana (FOTO)

Centar za kulturu i sport „Šumice“ ovu godinu dočekuje sa saniranim krovom koji više ne prokišnjava i zamenjenim parketom na glavnom sportskom terenu

  • 1

Zahvaljujući Vladi Japana, koja je u okviru programa "Bespovratne pomoći u oblasti kulture", u martu prošle godine donirala 41.280 evra Centru za kulturu i sport "Šumice", repariran je deo oštećenog ravnog krova, i parcijalno zamenjen, ofarban i lakiran parket glavnog terena Centra.

Povodom završenih radova u CKS „Šumice“, koji su izvedeni od doniranih sredstava Vlade Japana, Centar su obišli Nj.E. g. Masafumi Kuroki - ambasador Japana u Republici Srbiji, Vanja Udovičić - ministar omladine i sporta, Aleksandar Savić - predsednik opštine Voždovac i Ranko Matijašević - direktor CKS "Šumice". Oni su obišli renovirane površine i na licu mesta se uverili da je krov repariran i obezbeđen od vlage i padavina, a glavni teren dobio nov i lepši izgled.

Najpre se prisutnim gostima i predstavnicima medija obratio direktor CKS "Šumice" - Ranko Matijašević, koji je uz video prezentaciju objasnio značaj donacije japanske Vlade, s obzirom na to da je godinama unazad krov Centra prokišnjavao, a oštećen parket ružio sportski teren, na kome se svakodnevno odvijaju različiti sprotski sadržaji i međunarodne utakmice. Ranko Matijašević naveo je koji su sve radovi izvedeni na sanaciji i adaptaciji ovih oštećenih delova objekta i zahvalio se Vladi Japana, koja je omogućila da se izvrše sve pomenute prepravke.

Japanci ulažu 40.000 evra u "Šumice"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rekao je koliko je važno što je odrađen ovako jedan kapitalan posao u Centru za kulturu i sport „Šumice“, ne samo za profesionalne sportiste, već i rekreativce, sve građane Voždovca i Beograda, koji će moći da koriste obnovljene prostorije Centra.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Nj.E. ambasador Masafumi Kuroki je izjavio: "Drago mi je što je naša donacija omogućila renoviranje krova i dela podova u Centru i na taj način doprinela unapređenju rada korisnika Centra "Šumice" – jednog od glavnih mesta za aktivnosti u sportu i kulturi u Srbiji. Nadam se da će „Šumice“ nastaviti da igraju svoju važnu ulogu u obrazovanju mladih i treniranju sportista."

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, rekao je da su se danas svi uverili da su sredstva od donacije Japana iskorišćena u prave svrhe i izrazio nadu da će se saradnja sa Ambasadom Japana nastaviti. On se zahvalio Vladi Japana, u ime dvesta hiljada građana Voždovca, što je uvek bila uz nas i u onim teškim vremenima, i izrazio nadu da ćemo imati priliku da prikažemo neku od borilačkih veština koje će se u Centru, u nekom narednom periodu vežbati.

Predsednik Savić zahvalio se i ministru Udovičiću što podržava opštinu Voždovac i što je pomogao da se nedavno rekonstruiše i prostor u Sportskom centru "Voždovac".

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

"Mi smo pripremili još neke projekte koji će poboljšati sport na Voždovcu, i što se tiče Centra „Šumice“ i što se tiče Sportskog centra "Voždovac" i nadam se da ćemo u duhu našeg premijera Aleksandra Vučića nastaviti pravim putem", rekao je Savić.

U znak zahvalnosti na ovoj značajnoj pomoći, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, uručio je ambasadoru Japana povelju za podršku Centru za kulturu i sport "Šumice", dok je direktor Centra Ranko Matijašević, za podršku Ministarstva omladine i sporta Centru, uručio povelju ministru Vanji Udovičiću.

Po završetku ceremonijalnog dela, prisutnima su članovi Kendo saveza prikazali demonstraciju japanske borilačke veštine Kendo, koja odražava sportski duh ovog prijateljskog naroda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA