BEZ NAJAVE: Poskupelo grejanje u Beogradu, evo za koliko ćete više plaćati račune!

Do ovog poskupljenja došlo je bez bilo kakve predhodne najave, a Beograđani će morati da izdvoje i do 1. 000 dinara više za ovu uslugu

  • 21

Beograđani od prvog dana nove godine plaćaju skuplje grejanje. Više od 300. 000 domaćinstva u prestonici, koja uslugu grejanja plaćaju " Beogradskim elektranama" neprijatno je iznenadio januarski račun.

Ova usluga poskupela je za 4, 7 odsto, pa korisnici umesto dosadašnjih 113, 96 dinara po metru kvadratnom, od 1. januara plaćaju grejanje 119, 36 dinara. Do ovog poskupljenja došlo je bez bilo kakve predhodne najave, a Beograđani će morati da izdvoje i do 1. 000 dinara više za ovu uslugu. Namet za one koji žive u stanu od 60 kvadrata biće veliki oko 500 dinara.

Rešenjem gradonačelnika na osnovu kojeg je donesen novi cenovnik, obuhvaćeni su i korisnici poslovnih prostora, a procenat onih koji snabdevaju "Beogradske elektrane" je izuzetno veliki. Potrošači su izrevoltirani zbog odluke, a januarske uplate već su stigne na adrese korisnika.

Foto: jugoterm.rs Foto: jugoterm.rs

Jedan od razloga za uvećanje je to što su "Beogradske elektrane" korigovale svoje cene na osnovu predhodnog poskupljenja gasa. Takođe, ovaj energent će od 2. marta kod svih distributera ponovo poskupeti 5,6 odto.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cinober

    6. februar 2015 | 13:39

    Sram vas bilo a grejanje ubi boze,u stanu na bezan.kosi lezim pod cebetom i jorganom.Kako vas nije sramota,usluga nikakva,a cene samo dizete.

  • Pera

    6. februar 2015 | 13:00

    Bas su brzi. U Martu poskupljuje gas a oni vec od Januara vece cene. Samo se vi osigurajte na stetu naroda. Setite se zutih pre bilo kakvog poskupljenja a ne samo na konferencijama za stampu.

  • Jaa

    6. februar 2015 | 13:07

    Da li možete da istražite i objavite kako se možemo isključiti sa mreže?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA