DOBRE VESTI: Grejanje će raditi non-stop, 1.800 ljudi čisti sneg u Beogradu!

- Upozoravamo vozače i na pojavu “crnog leda”, koji se ne vidi, a stvara se na višim kotama i prigradskim delovima grada i na njih apelujemo da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu - izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

  • 2

Ekipe JKP "Beogradput" počele su sa održavanjem ulica kako bi se preventivno delovalo pred noćašnje temperature koje će dostići minus četiri stepena, izjavio je večeras gradski menadžer Goran Vesić.

- Grad je potpuno spreman, dali smo nalog "Beogradskim eketranama" da greju 24 sata i taj režim će trajati narednih nekoliko dana. Radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" preventivno čiste slivnike kako bi se sprečilo zapušenje, a na terenu su i radnici "Čistoće", "Zelenila" i "Parking servisa". Od sutra ćemo na ulici imati oko 1.800 radnika koji će čistiti sneg koji bude noćas padao - rekao je Vesić.

On je naglasio da se očekuju jaki udari vetra, od 17 metara u sekundi i apelovao na sugrađane da preduzmu sve potrebne mere u takvoj situaciji.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Na snazi je žuti meteoalarm i zato apelujem na građane da sa terasa uklone sve predmete koji mogu da padnu i povrede nekoga. Danas je bilo i manjih problema sa neiskusnijim vozačima, koji su se lošije snalazili po ovakvom vremenu, i zato grad Beograd moli vozače koji nisu dovoljno iskusni da pričekaju dok se ne stvore povoljniji uslovi za vožnju. Upozoravamo vozače i na pojavu "crnog leda”, koji se ne vidi, a stvara se na višim kotama i prigradskim delovima grada i na njih apelujemo da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu - kazao je Goran Vesić.

Ivan Tejić, direktor JKP "Beograd put" rekao je da je stanje na beogradskim ulicama na prihvatljivom nivou i da je na ulicama 77 kamiona i 38 multikar vozila. Po prestanku padavina ulice prvog prioriteta biće brzo u potpunosti očišćene, dok će ulice drugog prioriteta, ukoliko padavine prestanu do sutra ujutro, istoga dana biti očišćene, rekao je Tejić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA