Na Zadušnice besplatan prevoz za starije osobe do udaljenih parcela

Organizovani prevoz će saobraćati u intervalima od 7 do 15 sati, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela, a osim specijalnih kombija, posetiocima će na Zadušnice na raspolaganju biti i službeno vozilo preduzeća

  • 2

JKP Pogrebne usluge obaveštavaju Beograđane da za zadušnice Zadušnice, tačnije u subotu 14. februara, neće biti dozvoljen ulazak privatnim automobila na svim grobljima u periodu od 7 do 16 sati, i apeluju na građane da taj dan koriste gradski prevoz.

Naime, kapije za vozila će biti otvorene tek od 16 do 18 sati, a za sve starije osobe, ka najvećim gradskim grobljima Lešće, Orlovača i Novo bežanijsko groblje, biće obezbeđena tri putnička kombija sa klimatizacijom, koja će ih voziti besplatno, piše Beoinfo.

Organizovani prevoz će saobraćati u intervalima od 7 do 15 sati, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela, a osim specijalnih kombija, posetiocima će na Zadušnice na raspolaganju biti i službeno vozilo preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipim JKP "Pogrebne usluge".

- Apelujemo na sve da prilikom dolaska na grobna mesta budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, te u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska bi moglo doći do njihovog pada i nečijeg povređivanja - istakli su u javnom komunalnom preduzeću.

Takođe, oni su posebno skrenuli pažnju na roditelje koji dolaze sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom dolaska na groblje, ali su podsetili i na to da je dolazak na groblje zabranjen deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslih osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA