Devet partija biće kažnjeno zbog lepljenja plakata

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove napisano je 6 kazni, jedna je naplaćena, a za ostale je postupak još uvek u toku. Kazne se kreću od 2.500 do milion dinara

  • 0

Zbog lepljenja plakata na nedozvoljenim mestima u gradu biće kažnjeno devet političkih stranaka. Do sada je napisano 6 kazni, jedna je plaćena, a za ostale slučajeve je postupak u toku. Sekretarijat za inspekcijske poslove poziva na odgovornost sve političke igrače.

Inspekcija je utvrdila da se plakati lepe po nalogu Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Liberalno demokratske partije, Dveri, Zelene ekološke partije, Partije radnika i seljaka, Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke. Zamenik sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić kaže da neki od stranačkih funkcionera to priznaju, dok drugi pokušavaju da izbegnu odgovornost. Kada ih inspektori pozovu na razgovor i predoče im šta su zatekli na terenu, pravdaju se da plakate lepe ljudi koji simpatišu stranku i da stranka nema nikakve veze sa tim.

- Odgovornim licima upućeni su pozivi radi izjašnjavanja o onome što je utvrđeno radom inspektora. U upravnom postupku strankama će biti izdata rešenja o uklanjanju plakata, a u prekršajnom naplaćene mandatne kazne. Do sada je izrečeno šest novčanih kazni po 12.500 dinara, a jedna je naplaćena - kaže Tomić.

U zavisnosti od odluke koja je prekršena, kazne se kreću od 2.500 do milion dinara. Novčana kazna koju na licu mesta naplaćuje komunalni inspektor takođe je različita, zavisno od odluke koja se primenjuje, odnosno mesta gde je plakat nalepljen. Ona iznosi 10.000 ili 20.000 dinara za pravno lice i preduzetnika, kao i 2.500 dinara za odgvorno lice i fizičko lice.

(M. S. / izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA