JEZIVO OTKRIĆE: Jedno dete bude silovano svaki dan u Beogradu!

Najčešće mete su devojčice, a počinilac seksualnog nasilja nad decom je u najvećem slučaju očuh, ili ono što je još gore - otac!

  • 17

Seksualno zlostavljanje dece od strane očeva, večita je tema koja Srbiju ostavlja u šoku, a prema podacima beogradskog Incest trauma centra, samo u ovu instituciju, nedeljno stigne sedam prijava za seksualno nasilje nad decom, što znači da, samo u Beogradu, dnevno bude napastvovano po jedno dete!

Na osnovu istraživanja u poslednjih pet godina, u dve trećine prijavljenih slučajeva seksualnog nasilja nad decomm počinilac je član porodice. Najčešće je to očuh ili ono što je još gore - upravo biološki otac!

Jezivim podacima do kojih je došao ovaj centar nema kraja – ova zlostavljanja tek u manjem broju traju više meseci (30,73%), dok na žalost u najvećem broju slučajeva predstavljaju višegodišnje zlostavljanje (69,27). U čak 78,39% slučajeva počinilac je član porodice, a meta ovakvih svirepih dela su devojčice (83,22%), a u čak 92.11% slučajeva nije započet krivični postpuak!

Direktorka Incest trauma centra Dušica Popadića je objasnila i to da su devojčice češće žrtve seksualnog zlostavljanja nego dečaci, a da je svaki počinilac poznat detetu.

- Devojčice su najčešće mete, i to u 83 odsto slučajeva, dok su dečaci u 17 odsto slučajeva - objasnila je Dušica Popadić.

Foto: ilustracija /stockphotosforfree.com Foto: ilustracija /stockphotosforfree.com

Podaci Incest trauma centra pokazali su daizmeđu prvog nasilja i prijavljivanja u proseku prođe od 8 godina i 5 meseci, a nekada i mnogo kasnije, kao i da je 61 odsto ukupnog broja prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja sa područja Beograda.

Popadićeva je takođe istakla da ne postoji tačan podatak koliko zaista slučajeva seksualnog nasilja nad decom postoji u našoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. februar 2015 | 11:49

    Kastracija HITNO!!!!

  • Samo ja

    17. februar 2015 | 11:53

    Strasno je do kojih granica doseze ljudski um, i o cemu ti bolesnici i psihopate razmisljaju. Od same pomisli na tako nesto mi se povraca.

  • Duska

    17. februar 2015 | 14:37

    Jedan od komentatora se pita zašto ne prijave ranije. Zato što su žrtve dječica, nekada imaju samo šest, sedam godina, to je mala, ranjena ptica. Uplašena i skamenjena. I najčešće živi sa zločincem. Zamislite na šta to liči iz perspektive nezaštićenog djeteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA