Pacijenti tukli lekare Doma zdravlja Novi Beograd!

Prvi incident se dogodio kada je jedan pacijent primao injekciju, dok se drugi desio kada je lekarska ekipa po pozivu terenske službe otišla u stan obolelog i ćerka bolesnog čoveka je nasrnula na doktora udarajući ga pesnicama u glavu

  • 9

U proteklih nekoliko dana u Domu zdravlja Novi Beograd, dogodila su se dva incidneta u kojima su pacijenti fizički napali dva lekara opšte prakse ove ustanove.

- Incidenti su se dogodili u poslednjih pet dana i podnećemo krivične prijave protiv pacijenata koji su napali lekare - rekla je v. d. direktora Doma zdravlja Novi Beograd dr Božica Novaković.

Prvi napad se desio u samom objektu dok je pacijent primao injekcije. On je počeo da se dere na medicinske sestre, a udario je i svoju suprugu u momentu kada je ona ušla u ambulantu. Odmah je došao lekar koji je čuo vrisku, ali ga je pacijnet, ni krivog ni dužnog fizički napao, jer on nije bio njegov izabrani doktor.

Drugi incident se desio kada su doktor i medicinska sestra bili u stanu obolelog, gde su otišli na poziv pacijenta preko terenske službe.

- Dok je lekar pričao sa pacijentom i otvarao doktorsku torbu, njegova ćerka mu je prišla i udarila ga pesnicom u glavu. U oba ova slučaja doktori su se tokom incidenta ponašali potpuno u skladu sa kodeksom profesionalne etike - istakli su u Domu zdravlja Novi Beograd.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Takođe, oni su naglasili i da lekar koji je napadnut za vreme intervencije, pasivno držao ruke, a drugi doktor koga je fizički napala ćerka pacijenta, kada se incident završio, pribrao se i nastavio sa pregledom, međutim pacijent je to odbio.

Iako je nekoliko puta ponovio pacijentu da treba da ga pregleda i da se ne osvrće na incident, oboleli je bio striktno protiv toga.

- Dom zdravlja će podneti krivične prijave, a lekari će nastaviti da obavljaju svoju časnu dužnost savesno i odgovorno u skladu sa zdravstvenom doktrinom - poručila je v. d. direktora Doma zdravlja dr Božica Novaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mojito

    17. februar 2015 | 12:12

    2008.godina, zovemo hitnu pomoc, mladja osoba ima jako visoku temperaturu i ne moze da ide do lekara, kazu nam da zovemo DZ NBG jer su oni zaduzeni za takve slucajeve, konacno se javi neka zena iz DZ NBG, objasnjavamo situaciju, objasnjavamo da je hitno inace ne bi zvali, nece da posalju kola, nece da dodju, jednostavno nece. na kraju je "ljubazno" rekla da zovemo dr.Ristica, tj privatnog lekara. Pa sada vi meni recite, da se nesto ozbiljno desilo, sta bi trebalo uraditi sa nadleznima iz DZ NBG? Hvala unapred

  • Alf

    17. februar 2015 | 13:17

    Da li se neko pita ZASTO.Svi lekari imaju obuku neljubaznosti i neljudsknsti pre nego doktoriraju

  • Darko 100%

    17. februar 2015 | 12:25

    NEKAZEM da nema svasta,ima i pacijenata nerazumnih ,a ima doktora koji krse svoju profesionalnu etiku,m,imali da se desi da je nekad pacijent u pravu,al ocigledno je cesto da VRANA VRANI OCI NEVADI.Celokupna javnost bi zelela znati za slucaj Negotinske bolnice,sra je bilo sa medincinskim sestrama i upravom bolnice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA