NOVINARKA TELEGRAFA KOD VRAČARE: Proricala mi je sudbinu, evo šta mi je rekla!

Prošlo je desetak minuta kada se na vratima lokala pojavila lepa i jako mlada ženska osoba. Klimnula sam joj glavom, mada nisam ni morala - odmah se zaputila za naš sto. Sela je i bez reči pokazala da prevrnem svoju šolju na novine, što sam i uradila. Iznenadilo me je što me nije pitala apsolutno ništa, pa smo nekoliko trenutaka sedele u tišini

  • 68

Verujete li u proroke? U njihovu moć da svojim darom mogu da vam predvide budućnost? Ja ne verujem. I nikada nisam verovala da postoje takvi ljudi. Da li zbog straha ili zbog čistog skepticizma, ne znam. Ali, desilo mi se nešto što me je nateralo da promislim i da preispitam svoje stavove. 

Tog dana, šetala sam Knez Mihailovom ulicom. Vreme je bilo sunčano, idealno za izlazak iz sumornog stana i sjajan dan proveden u Beogradu.

Dok sam koračala pločnikom, ni na kraj pameti mi nije padalo da ću se samo sat vremena kasnije naći u situaciji gde će mi nepoznata žena proricati sudbinu i govoriti sve o mom životu.

Našla sam se sa prijateljicom i odlučile smo da svratimo do obližnjeg kafića, u centru prestonice. Sele smo, naručile dve domaće kafe i započele razgovor.

Simpatična konobarica nam je donela piće, a mi smo pričale o ljubavnim jadima, problemima na poslu i dobrim cipelama - ukratko, o svemu onome o čemu dve žene najčešće brbljaju. Oko nas nije bilo previše ljudi. Preko puta je sedeo jedan zaljubljeni par, a do njih nekoliko momaka.

Foto: sxc.hu/vjeran2001 Foto: sxc.hu/vjeran2001

U jednom trenutku smo se dotakle vradžbina i proročanstva i složile se oko toga da ni ja ni ona ne verujemo u te stvari, kada mi je jedna sjajna ideja pala na pamet.

- Ti beše znaš neku gataru, koja gleda u šolju? Hajde da je zovemo!- pitala sam je, sećajući se da mi je jednom pomenula kako zna osobu koja joj je gledala u šolju i sve pogodila. Pošto je potvrdno odgovorila, uzela sam telefon i brzo okrenula broj.

Taman sam se spremala da prekinem vezu, kada mi se javila žena dubokog glasa. Objasnila sam joj da sam broj nabavila od prijateljice, eekla joj gde se nalazim i pitala je da li je zainteresovana da dođe i "prorekne mi sudbinu". Odmah je pristala.

Prošlo je desetak minuta kada se na vratima lokala pojavila lepa i jako mlada ženska osoba. Klimnula sam joj glavom, mada nisam ni morala - odmah se zaputila za naš sto. Sela je i bez reči pokazala da prevrnem svoju šolju na novine, što sam i uradila. Iznenadilo me je što me nije pitala apsolutno ništa, pa smo nekoliko trenutaka sedele u tišini.

A onda sam okrenula šolju i počelo je...

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dugo ju je posmatrala, okretala i zurila u njene zidove. Izgledalo je kao da čita. Ja sam sedela pored, i dalje ne verujući da će mi reći nešto od čega bih imala koristi.

- Baviš se javnim poslom. Vidim dosta priče u tvom radu i svakodnevno komuniciraš sa ljudima. Prenosiš informacije, voditelj si ili novinar - počela je mirno, a još mirnije nastavila:

- U osto vreme se školuješ. Predstoji ti još godinu dana "nadogradnje" i onda ćeš i sa tim završiti.

Ni jednog trenutka nije gledala u mene, čak naprotiv, ponašala se kao da nisam tu. Ovo što je rekla bilo je potpuno tačno, ali ne dovoljno da bih poverovala u čudotvorne moći vidovotosti.

Preko posla stigla je do ljubavnog plana, koji je sročila nekako globalno, ne pridajući mu previše značaja. Tu sam taman potvrdila svoje sumnje kako je sve to zapravo samo jedna dobra predstava, a onda je ona rekla nešto što me je potpuno razuverilo.

- Ne brinite se. Operacija koju ste imali neće uticati na vaš porod. Moći ćete da imate decu bez ikakvih problema.

Ostala sam zatečena. Kako je ona mogla da zna da sam imala baš ovakvu operaciju i kako je pogodila u srž problema?

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Nakon toga, prorekla mi je stanje u kući, koje je manje više bilo uredu i zatražila da ubodem želju. Prstom sam ubola u zid šoljice i pomislila:

- Želim da saznam da li je njeno proročanstvo zaista dar ili prazna priča.

- Ova želja će vam se ostvariti tek kada počnete u nju da verujete - rekla je.

Zanemela sam.

Uhvatila sam se za novčanik, jer smo završile. Pitala sam je kolika je cena, na šta se nasmešila uz reči da ona nema cenu. Izvadila sam novac i gurnula joj u ruke.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Lagano je ustala i napustila kafić. Ja sam ostala i naredna tri sata sa drugaricom razgovarala o tome što se upravo dogodilo. Iako i dalje nisam počela potpuno da verujem, više nisam ni skeptik. Ovo je zaista poljulalo moje dosadašnje mišljenje.

Šta vi mislite o proročanstvu i kakva ste iskustva do sada imali?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    17. februar 2015 | 21:05

    Saznala je od nekog sve o vama. Da su tako vidovite ubile bi Loto sebi..

  • Невена

    17. februar 2015 | 21:00

    Преживјела сам рат под сталним гранатама,и без струје.Изгубила сам оца,мајку,и мени јако драго биће.Имала сам као и многи успона,и падова али никад,али никада нисам себи овакве ствари дозвољавала.Могу некако и да разумијем када некога натјера невоља,али овакав вид безпотревне силе не.

  • aleksandar

    17. februar 2015 | 21:12

    Jel mogu da dobijem njen tel? Ja sam sad izasao iz wc/a, ako nije problem da pogleda u solju i nek ubode zelju za mene .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA