Gradonačelnik Moskve stiže u Beograd!

– U najkraćem roku očekuje se dolazak ministra u Vladi Moskve Sergeja Čerjomina, kako bi se dogovorili detalji posete Sobjanjina Beogradu. Tom prilikom biće usaglašen tekst sporazuma između Grada Beograda i Vlade Moskve, koji će se potpisati prilikom posete gradonačelnika Moskve – rekao je Siniša Mali

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, a glavna tema razgovora bila je poseta gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina Beogradu.

– U najkraćem roku očekuje se dolazak ministra u Vladi Moskve Sergeja Čerjomina, kako bi se dogovorili detalji posete Sobjanjina Beogradu. Tom prilikom biće usaglašen tekst sporazuma između Grada Beograda i Vlade Moskve, koji će se potpisati prilikom posete gradonačelnika Moskve – rekao je Mali nakon sastanka u Skupštini Grada Beograda.

On je istakao da je dogovoreno da se u narednih nedelju dana definišu konkretni projekti, koji bi bili dogovoreni u oblasti građevinske i prehrambene industrije, industrije lekova, infrastrukture, kao i mogućnost investiranja ruskih kompanija u projekte javno-privatnog partnerstva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe je razgovarano o mogućnosti saradnje u oblasti kulture. Ambasador Čepurin je najavio tri velika projekta – Veliku izložbu o Prvom svetskom ratu, koja je realizovana u saradnji Francuske, Rusije i Srbije i koja će nakon Moskve i Pariza doći u Beograd.

Pored toga, u narednom periodu u Beogradu se očekuje gostovanje ruskog armijskog ansambala "Aleksandrov", kao i izložba ruskih avangardnih umetnika u Muzeju istorije Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA