Poziv za izbeglice na teritoriji Zemuna

Izbegličke porodice treba da ponesu dokumentaciju koju poseduju kako bi se moglo utvrditi da li ispunjavaju uslov za dobijanje tražene pomoći

  • 17

Opština Zemun pozvala je danas porodice izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje žive na teritoriji te lokalne samouprave, a koje nisu rešile stambeno pitanje, da se evidentiraju najkasnije do 18. marta ove godine.

Kako se navodi u saopštenju opštine, poziv se odnosi na već evidentirane izbeglice, kao i na one koji do sada nisu evidentirani.

Izbegličke porodice treba da ponesu dokumentaciju koju poseduju kako bi se moglo utvrditi da li ispunjavaju uslov za dobijanje tražene pomoći (odnosi se na porodice koje u vlasništvu imaju plac ili stambeni objekat kome je potrebna adpatacija ili dogradnja).

Poziv je uputilo Povereništvo za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica opštine Zemun, a u cilju uspešnog nastavka sprovodjenja Regionalnog stambenog programa koji obuhvata i zbrinjavanje najugroženijih porodica koje žive u Zemunu.

Foto: Wikipedia/Zoran Lovrenčić Foto: Wikipedia/Zoran Lovrenčić

Regionalni stambeni program Srbije vredan je 330 miliona evra.

Zainteresovani se mogu javiti Povereništvu za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljena lica opštine Zemun, na Magistratskom trgu 1 i na broj 011-261-4139.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♡♥♡

    20. februar 2015 | 15:24

    Ma mi smo izbeglice a ne oni.....pa cela Altina jadne izbeglice a kuce 300kvadrata.....pa dokle vise?????

  • živko

    20. februar 2015 | 17:44

    Ovo več postaje smešno. Od 1991 godine ovo je 4 ili 5 evidencija u vezi potreba za stambeno zbrinjavanje. Predzadnja je bila 2013 godine od strane Komiteta za pomoć i zaštitu ,a zadnja prošle godine od strane Opština.Čini mi se da ove informacije služe više funkcionerima- za tkzvane PRIPREMA ZA SASTANAK. Znači statistika.A nedaj bože ako se jedanpur u ovih 24 godine nejaviš. Ispao se iz reda. Pa tako i ovaj poziv od 18.februara- 18 .marta. INVENTURA- GODIŠNJA INVENTURA. NJIH NAJVIŠE INTERESUJE -RASHOD( UMRLI, VRATILI SE , OTIŠLI U TREĆE ZEMLJE.Pročitao sam SAmjuela Becketa "Čekajuči Godo-a", lika koji nepostoji.

  • covek

    20. februar 2015 | 17:03

    Nemam svoj stan ali ne mogu da zavidim nekome ko je ostavio sve svoje i pobegao glavom bez obzira. Da, ima medju njima i ljudi koji su se bolje snasli, ali -neka, hvala. Dusa mi moja ne da da zavidim nekome ko je ostavio dedovinu i ocevinu. Ja u kucu svog dede uvek mogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA