Popović: Beograd da bude Njujork jugoistočne Evrope

- Nema napretka naše zemlje bez bržeg i dinamičnijeg razvoja glavnog grada. Beograd mora ponovo da postane grad kranova, dizalica i gradilišta – rekao je Popović

  • 47

Zadatak Srpske narodne partije je da omogući da Beograd od "niskobudžetnog Njujorka", kako ga je nazvao naš književnik Momo Kapor, postane "Njujork jugoistočne Evrope". Da bude grad šansi, grad najboljih uslova za obrazovanje i zapošljavanje, grad kulture, grad ekonomije, grad budućnosti, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije na predstavljanju Gradskog odbora Beograd Srpske narodne partije održanom danas u opštini Novi Beograd.

Popović je Beograd nazvao lokomotivom cele Srbije.

- Nema napretka naše zemlje bez bržeg i dinamičnijeg razvoja glavnog grada. Beograd mora ponovo da postane grad kranova, dizalica i gradilišta - rekao je Popović.

On je ocenio da Beograd nije "samo krug dvojke" već da ga čine svih 17 beogradskih opština koje imaju svoje privredne, kulturne i turističke potencijale. "Cilj SNP je ravnomerni razvoj Beograda", istakao je Popović.

Popović je naglasio da "ne možemo sa uspehom da vodimo visoku politiku, a da neke opštine i naselja u Beogradu nemaju kanalizaciju".

Foto: srpskanarodnapartija.rs Foto: srpskanarodnapartija.rs

- Rešavanje konkretnih i svakodnevnih problema građana biće glavni zadatak našeg tima za Beograd - rekao je Popović.

Predsednik Gradskog odbora Beograd Srpske narodne partije Goran Mandić je naglasio da će odbor svoj program bazirati na realnim rešenjima komunalnih problema glavnog grada.

Foto: srpskanarodnapartija.rs Foto: srpskanarodnapartija.rs

- Danas 300.000 Beograđana živi bez osnovnih uslova za život dostojan 21. veka - bez kanalizacije, vode, rasvete, asfaltiranih puteva. Zato će infrastrukturni projekti biti naš prioritet - rekao je Mandić koji je predstavio poverenike za svih 17 gradskih opština a članovima partije iz Beograda podelio članske karte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. mart 2015 | 18:41

    Zasto? Ne bi li izgubio, ono malo duse sto ima.?Pa ljudi dolaze, upravo zato, sto je drugaciji i - svoj...

  • Apostol

    7. mart 2015 | 18:10

    Ajde da budemo englezi istocne evrope! Samo da ne budemo Srbi i da nemamo nista srpski,Boze sacuvaj i sakloni!

  • Zorica

    7. mart 2015 | 19:45

    Svaki grad je lep na svoj nacin, ali je ipak Beograd najlepsi. Ali tu mislim na ljude koji zive u njemu i na njegov specifican duh. Komunalno i infrastrukturno ima puno posla. Ali mora lokalno da se misli i deluje. Grad unapredjuju njegovi sluzbenici, a ne seici. Ne moze da se vodi lokalna vlast, a da se razmislja megalomanski. Dakle, prvo ide kanalizacija, pa objekat, makar to bila ne znam kakva kula. Kanalizacija za sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA