Slike Nadežde Petrović prvi put na aukciji u Beogradu

Na aukciji će biti ponuđene dve slike "Breza i jela" iz 1900. godine i "Portret mlade žene" iz 1907. godine, po početnoj ceni od po 28.000 evra

  • 0

Na prolećnoj aukciji Madl Arta prvi put će na javnoj aukciji u Srbiji i svetu biti ponuđene slike naše najpoznatije predratne umetnice Nadežde Petrović, saopštila je ova aukcijska kuća.

Aukcija će se održati 8. aprila uveče u novom prostoru, u Madl Art palati na uglu ulica Kneginje Zorke i Makenzijeve na Vračaru, gde je od juče postavljena predaukcijska izložba sa 200 eksponata, od antikviteta do savremenih slika.

Na aukciji će biti ponuđene dve slike poznate slikarke Petrović - "Breza i jela" iz 1900. godine i "Portret mlade žene" iz 1907. godine, po početnoj ceni od po 28.000 evra.

Ljubiteljima umetnosti biće ponuđene i slike čuvenih srpskih slikara Zore Petrović, po početnoj ceni o d 4.700 evra, i Mališe Glišića, po početnoj ceni od 3.100 evra.

Kolekcionarima željnim nadmetanja biće ponuđen i izuzetan rad Jovana Bijelića iz 1933. godine, sa početnom cenom od 27.500 evra, kao i slike Krste Hegedušića, Peđe Milosavljevića, Ivana Tabakovića, Mladena Josića, Ratka Lalića, Miodraga Petrovića, Oskara Hermana i ostalih poznatih slikara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA