PROLEĆNO ČIŠĆENJE BEOGRADA: Skupi ekipu, očistite svoj kraj!

Gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTV Studio B, pozvao je građane Beograda da učestvuju u sređivanju prestonice i da zajedno obeleže mesec april kao mesec njihovog grada

  • 7

U aprilu nas čeka velika akcija prolećenog čišćenja grada i osim što ćemo imati pojačane aktivnosti svih komunalnih preduzeća uključićemo opštine, škole, organizacije koje okupljaju mlade ljude, a pozvaćemo i sve građane da u tome učestvuju, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTV Studio B.

–Želimo da nam se jave stanari zgrada koji bi hteli da urede svoju okolinu, a naša je ideja da u tome pomognu radnici „Zelenila”. April je mesec kada se obeležavaju "Dani Beograda", te će pored akcije prolećnog čišćenja grada biti organizovane mnoge kulturne aktivnosti. Zato želimo da građani svojim učešćem osete da je april mesec njihovog grada, rekao je Vesić.

Govoreći o čišćenju deponija kao bitnom elementu prolećnog uređenja Vesić je istakao da su uzroci stvaranja deponija male kazne i nedovoljan broj komunalnih policajaca.

–Umesto sadašnjih 350, posle izmene zakona imaćemo hiljadu komunalnih policajaca i takve situacije moćićemo efikasnije da rešavamo. Ipak, smatram da smo najveći problem mi, građani Beograda jer deponije ne nastaju same od sebe. Neke od njih nastaju tako što auto-prevoznici istovaruju građevinski materijal. Mi ćemo na takvim mestima postaviti kamere i auto-prevoznici će biti žestoko kažnjavani sve do oduzimanja vozila i dozvole za rad.

Međutim, neke deponije stvaramo i mi sami, a problem se može rešiti jedino tako što će takvi pojedinci biti prijavljivani i tako naterani da se pridržavaju pravila koja važe u 21. veku, naglasio je gradski menadžer i dodao da će gradske službe očistiti najveći broj deponija, ali ne postoji komunalna služba koja sama može sve da ih ukloni pa je za to potrebna pomoć građana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima ove godine u gradu će biti zasađeno više od 1.500 stabala, koji će ulepšavati gradske ulice i bulevare.

–To su stabla koja su već razvijena i veoma brzo će imati krošnju tako da se i na taj način trudimo da Beograd bude što lepši. Tako smo u Ulici Goce Delčeva u Novom Beogradu, između saobraćajnih traka zasadili novo ukrasno bilje i cveće, a to ćemo učiniti i u Bulevaru Mihajla Pupina, Bulevaru Nikole Tesle, Cvijićevoj ulici i mnogim drugim gradskim ulicama gde se uz malo truda može ulepšati ambijent.

„Zelenilo” već uređuje zelene površine oko auto-puta, „Putevi Srbije” takođe i to sjajan uvod za veliku aprilsku akciju čišćenja grada – rekao je Vesić.

On je istakao da je ideja da ljudi iz JKP „Javno stambeno” u tom periodu obiđu sve skupštine stanara koje koriste njihove usluge i da Grad pokuša da reši većinu problema koje građani imaju, a koji nisu rešavani godinama unazad, a sugrađani mogu preko Beokom servisa da se jave kad god imaju neki problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. mart 2015 | 11:01

    Nikada nisam bacio ni papiric na ulicu, a kamo li nesto drugo. Ja da cistim za drugim ljudima jer ih komunalna policija ne kaznjava, a gradska cistoca ne radi svoj posao, neka hvala.

  • Toni

    13. mart 2015 | 11:32

    Da skupi ekipu a komunalna policija da prima platu za prebijanje gradjana.kada nemaju sta da rade ,lopatu u ruke I neka ciste.I onako ne znaju koji je njihov posao.

  • Miki

    13. mart 2015 | 13:43

    Ja sam isto nekad bio mlad ali nikad nisam bacao smece po ulici a u danasnje vreme kad idu uvece mladi smece bacaju na sve strane... ja sam danas skupio kantu smeca sto su bacali prolaznici pesaci i iz automobila u prolazu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA